Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Martin a Michalovce nie sú súperi pre nás

HUMENNÉ - Hokejisti Prešova mohli preťať víťaznú sériu troch stretnutí nováčika z Humenného. Stačila však jedna chyba v tretej tretine a bolo po nádeji.
Zdroj: 29459
Zdieľajte:

Kto zavítal na humenský zimný štadión v 12.minúte, ostal možno aj šokovaný. Na tabuli svietil stav 0:2 v prospech Šarišanov, ktorí dokonale a hlavne po pekne zvládnutých presilovkách spôsobili nováčikovi dvojgólové manko. Ani to neprinieslo predposlednému mužstvu žiadne body, na ktoré čaká takmer mesiac. "Ťažko sa mi hodnotí takýto duel. Vyhrávali sme, ale sami sme súpera dostali na koňa faulami. V prvej tretine sme až štyrikrát sedeli na trestnej lavici a v druhej asi trikrát, ak sa nemýlim. Nedá sa takto často hrať vo štvorici. Niektorí hráči sedia, my starší hráme. Sily na konci nám chýbali, preto sme spravili chybu, ktorá nás stála body," vyslovil sa po skončení 7.kola útočník Prešova Martin Novotný.

Prečítajte si aj

Majster opäť preriedil útok, impulzívny hráč mieri pod Tatry

Hostia síce dovolili do prvej prestávky Humennému znížiť, keď sa do streleckej listiny zapísal ich bývalý hráč Branislav Pavúk, ale v druhej polovici súboja nováčik otočil vývoj vo svoj prospech. To však Prešov nezlomilo ani neodradilo a pred koncom vyvinul solídny tlak na bránu Spodniaka, z ktorého vyťažil vyrovnávajúci gól. Na svedomí ho mal Marcinek, ktorý odohral za "koňare" prvý zápas. "Cez prestávku sme si povedali, že máme skvelú šancu udrieť. Humenné bolo doma a pod tlakom. Hneď mohol nám vrátiť vedenie Adam Tužinský, ale nezakončil podľa predstáv. Myslím si však, že tretia tretina nebola zlá. Spravili sme ale jednu chybu, kde nemôže súperov hráč prejsť celé ihrisko bez ataku ako v žiackej kategórii," pokračoval mierne rozladený pravý krídelník prvej prešovskej lajny.

Prečítajte si aj

Syn slávneho otca dostal u západných susedov padáka

Novotný získaval prvoligové skúsenosti vlani, kde mimochodom hral za súčasný klub, v rámci striedavých štartov z Košíc. Keďže situácia pred začiatkom súťaže bola v metropole Šariša viac než kritická a jemu nevyšla skúška pod Tríbečom, aspoň sa vrátil do známeho prostredia. Je druhým najstarším hráčom v kabíne a vedie kanadské bodovanie. "Ako najstarší sa necítim, ale je pravda, že mi body pribúdajú. Musím poklopkať a veriť, že to takto pôjde naďalej. Treba ale zapnúť ako jeden celok. V Humennom sme dali viac ako jeden gól, s ktorým len ťažko môžeme uspieť. Okrem Zámkov sme ešte nebodovali, no v tomto stretnutí sme mali najbližšie k nejakým bodom," konštatoval nešťastný mladý útočník, ktorý si na konto pripísal dve asistencie, ale k bodom neviedli.

Prečítajte si aj

Stewart do Slovana nepríde, pre rodinné problémy ukončil kariéru

Veľmi vyrovnané zápolenie nebolo jedinou inováciou v prešovskej kabíne. Tréner Chlebec mohol konečne poskladať kompletné formácie, keďže mu do košiara pribudlo duo z Topoľčian Ivan Kohút a Patrik Španko, či ľavé krídlo Patrik Marcinek zo Zvolena. Malo to svoju výhodu, ale..."Časom sme zredukovali hru na tri pätorky. Nechcem dehonestovať kolegov, pretože sám nie som hviezdou, ale niektorí si nedokážu zastať miestenku v zostave," trochu prekvapujúca odpoveď odznela na margo zloženia útokov.

Prečítajte si aj

Kritici bránia Znarokovi zamestnať sa

Najväčšie a skutočné ligové previerky na Prešovčanov ešte len čakajú. Áno, majú za sebou už Topoľčany, Skalicu, Bratislavu, alebo Dubnicu, no s dvomi velikánmi ešte neprišli do styku - Martin a Michalovce. Stane sa tak s blížiacim sa záverom prvej štvrtiny. Novotný vie, že v týchto meraniach síl bude musieť jeho tím predviesť diametrálne odlišný výkon ako pod Vihorlatom. "Takýto výkon na Martin a Michalovce nemôže stačiť. Obaja patria medzi top kluby v lige. Ak by sa nám podarilo zohrať viac, možno by sme odohrali vyrovnanú partiu. Môžem však povedať, že prvé dva tímy nie sú súperi pre nás. My potrebujeme bodovať s protivníkmi ako Humenné, Trnava alebo Považská Bystrica, ku ktorej cestujeme už v piatok," ponúkol plán na najbližšie kolá s deviatimi bodmi líder kanadského bodovania Martin Novotný.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články