Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Stewart do Slovana nepríde, pre rodinné problémy ukončil kariéru

BRATISLAVA - Chris Stewart sa mal v stredu dopoludnia hlásiť na tréningu Slovana Bratislava. Vedenie slovenského zástupcu v KHL však na kanadského hokejistu čakalo márne a o niekoľko hodín neskôr sa dozvedelo, že z jeho príchodu nič nebude. Tridsaťročný útočník sa totiž pre rodinné problémy rozhodol náhle ukončiť kariéru.
Zdroj: 25998
Zdieľajte:

"Podľa aktuálneho telefonátu od jeho licencovaného agenta pre Európu, sa Chris Stewart rozhodol pre vážne rodinné problémy náhle ukončiť svoju profesionálnu kariéru. Túto informáciu oznámil až dnes v popoludňajších hodinách nášho času, do Bratislavy teda nepricestuje. Slovan Bratislava reaguje na nečakaný vývoj danej situácie a rieši do tímu príchod jedného útočníka a tiež jedného obrancu," napísal klub na svojom oficiálnom facebookovom profile.

Prečítajte si aj

Obrovský problém pre Slovan: Stewart nepricestoval do Bratislavy, Slovan sa s ním nevie skontaktovať!

Slovan mal Stewarta predstaviť verejnosti v stredu, lenže Kanaďan sa na určený brífing na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu nedostavil. Pôvodne mal priletieť dopoludnia na viedenské letisko Schwechat, kde ho čakal zamestnanec klubu s ceduľkou v ruke, ten sa však hráča nedočkal. Stewartov mobil zvonil, ale hokejista ho nedvíhal. "Človek z nášho manažmentu ho tam čakal dve hodiny, ale jeho nebolo," povedala prítomným novinárom riaditeľka klubu pre vzťahy s médiami a verejnosťou Veronika Némethová. Podľa nej hráčov agent predtým potvrdil, že Stewart mal odletieť do Viedne. Stewart, ktorý sa dohodol so Slovanom na zmluve do konca sezóny, si mal v stredu prvýkrát zatrénovať s hráčmi Slovana.

Stewart má na konte 691 zápasov v NHL vrátane play off, v ktorých si pripísal 332 bodov (166+166). V najlepšej lige sveta odohral s výnimkou lockoutu nepretržitých 12 sezón, postupne obliekal dresy Colorada (draftovalo ho v roku 2006 v 1. kole z 18. miesta), St. Louis, Buffala, Minnesoty, Anaheimu a Calgary. Najviac sa mu vydaril ročník 2009/2010, v ktorom za Avalanche nastrieľal 28 gólov a pridal 36 asistencií. Robustný útočník, ktorý vie pri hre dokonale využiť svoje fyzické parametre, nazbieral v minulej sezóne v tíme Minnesoty a Calgary dokopy 16 bodov (10+6) v 54 dueloch. Po sezóne sa stal voľným hráčom a nebol na skúške v žiadnom kempe. V roku 2011 sa v kanadskom drese predstavil na MS na Slovensku.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články