Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chudý sa dostal do ostrej výmeny s Považanmi: Stále sa sťažujú rozhodcom, aj keď nemusia

MICHALOVCE - Piatkový súboj medzi favoritom z Michaloviec a Považskou Bystricou skončil jasnou výhrou domácich. Koniec zápasu poznačila zaujímavá slovná konfrontácia, do ktorej sa zaplietol domáci tréner Miroslav Chudý a kapitán hostí Marián Koleda.
Zdroj: 29289
Zdieľajte:

Iný scenár, ako sa čo najskôr dostať do vedenia sa v metropole Zemplína ani neudial. Hostia však na duel meškali, kvôli dopravnej nehode pri Martine. Na štadión došli polhodinu pred úradným začiatkom. Táto situácia ideálne zahrala do kariet Dukle, ktorá si ďalšiu cestu za povinnými tromi bodmi začala "dláždiť" od prvej tretiny. "Zápas sme mali pod kontrolou, z čoho sme vyťažili dva góly. V druhej tretine sme si neustrážili disciplínu a sami sme sa vyviedli z pohody. Tomu sme prispôsobili aj herný prejav, ktorý nebol dobrý. Akurát musím hráčov pochváliť za výborne zvládnuté dvojnásobné oslabenie. Vtedy som začal veriť, že nás to nabudí, ale stále sme boli v kŕči," vyslovil sa v priestoroch trénerskej šatne hlavný kouč obhajcu titulu STN ligy Miroslav Chudý.

Prečítajte si aj

DVTK Miškovec žiada svojich fanúšikov, aby necestovali do Detvy

Bystrica sa v ďalšom priebehu stretnutia osmelila a po dvoch tretinách schádzala z ľadu s dvojgólovým mankom. Stačili jej však necelé dve minúty z posledného dejstva a kapitán Koleda utešenou strelou k žrdi upravil na 3:2. Jeho gól na chvíľu umlčal aj prítomných fanúšikov a každý bol zvedavý na to, ako sa to celé skončí. "Dovolili sme súperovi udrieť z protiútoku a nastalo trápenie i obava o výsledok. Našťastie nás to nezlomilo, ba naopak. Hráči prepli na vyšší stupeň, nervozita z nich opadla, a potom padali góly už len do brány hostí. Následne ukázali, že vedia hrať to, čo chceme a boli aj dôrazní v predbránkovom priestore," pokračoval v hodnotení štvrtého súboja s plným bodovým ziskom.

Prečítajte si aj

VIDEO V Miškolci vyčíňali zvolenskí fanúšikovia, napadli tých domácich

Liga je rozbehnutá necelé dva týždne, ale už teraz sa zdá, že východniari si hrajú svoju súťaž. Samozrejme, na predčasné závery je ešte pri skoro, no ten cieľ, ktorý si v Zemplíne v lete zadali, vyzerá byť reálny. Vlani ale kabína trpela na slabšie typy hráčov, ktorí nevedeli zvládať osobné súboje a boli nedôrazní. Menšia obmena priniesla želané ovocie. Na vylepšenie tejto skutočnosti dopomohli najmä príchody šiestich hráčov zo susedného Prešova. "Predovšetkým Vladislav Gavrik je hráč, ktorý si počína najlepšie. Zamerali sme sa na neho hlavne z toho pohľadu, aby skvelo pracoval pred bránou. Je to nebojácny chalan a musím s ním vysloviť veľkú spokojnosť. Nehovorím, že je to úplne ideálne, ale sú momenty, kedy máme opakované problémy s agresivitou. Sme tímom, ktorý chce hrať a nie zápasiť. Hokej si však vyžaduje dohrávať súboje. To slávi úspech," konštatoval v súvislosti s novými posilami Chudý.

Prečítajte si aj

Ak chceme vyhrávať, asi budeme musieť začínať o pol siedmej, tvrdí Stavjaňa

Posledným hokejistom, nad ktorým visel otáznik na sklonku prípravy, bol ruský útočník Igor Safaraleyev. Trénerovi sa však pozdával a nebránil sa jeho angažovaniu. Funkcionári stavili na vnútorný pocit Chudého a subtílny mladík svoju prácu odvádza na sto percent. Veď napokon on bol hlavným režisérom piatkového triumfu, keď dvakrát skóroval. "Myslím si, že každý prispel nejakým kúskom do tímovej skladačky. Nebolo to len o Igorovi, dôležité bolo, že kolektív sa dokázal ubrániť spomínaným presilovkám. Od neho vyžadujeme tvorivé myslenie smerom dopredu a vie to ukázať," pochválil jedinú zahraničnú akvizíciu v radoch Dukly.

Víťazná zostava sa nemení. Tohto športového hesla sa držia všetci. Miroslav Chudý si dovolil toto porušiť, keď sa pred stretnutím odhodlal k miernym úpravám formácii. Brankárovi Trenčanovi dal voľno, rovnako ako útočníkovi Chalupovi. Zvolenského odchovanca nahradil premiérovo medzi mužmi Tomáš Tkáčik, v útoku zase ligový debut si odkrútil František Pulščák ml. "Potrebovali sme mať k dispozícii široký káder. Keďže ho máme, môžeme si kedykoľvek otestovať hráčov, ktorí nie sú tak vyťažení. Zároveň musíme mať aj konkurenciu, aby nám výkony zamotali hlavu," ozrejmil príčiny zmien 56-ročný tréner.

Prečítajte si aj

Martin Réway bude pôsobiť v Dolnom Kubíne!

Považská Bystrica po inkasovaní ôsmeho a posledného gólu v zápase, zbytočne rozprúdila vášne, keď už o víťazovi bolo dávno rozhodnuté. Najaktívnejším "diskutérom" bol Marián Koleda, nosiac na prsiach kapitánske céčko. Pri návrate na striedačku, štipľavými slovami počastoval Miroslava Chudého, ktorý mu to oplatil rovnakou mincou. Čo sa tam stalo? "Nemám rád, keď sa stále chodí za rozhodcom bezdôvodne. Na debaty s arbitrami sú určení tréneri. Nebol to však prvý prípad s Bystricou, kedy sa sťažovali. Robia to, aj keď nemusia. Svojich hráčov týmto smerom nevediem. Ak chcem niečo vedieť, ja to preberám s rozhodcami a nie moji zverenci. Bolo to z ich strany úplne zbytočné, ale už je to za nami," dodal na koniec dialógu pre hokejovysvet.sk Miroslav Chudý.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články