Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z NHL až do nižšej ruskej súťaže? Kanaďan môže prežiť hrôzostrašný pád!

PEKING - Čínsky účastník KHL Red Star Kunlun chce poslať kanadského útočníka Alexandreho Picarda do VHL, pretože v prvom tíme nepresvedčil.
Zdroj: 6947
Zdieľajte:

Picard bol v roku 2004 draftovaný Columbusom Blue Jackets do NHL už z prvého kola, lenže nedokázal rozvinúť svoj talent a za päť sezón odohral v najlepšej lige sveta iba 67 zápasov, v ktorých získal dve asistencie.

Prečítajte si aj

Skvelé ocenenie: Útočník Slovana Bratislava najlepším hráčom minulého týždňa v KHL

Dva roky ešte vydržal v AHL, ktorú v roku 2012 v drese Norfolku Admirals aj vyhral. Spoločne s ním sa tešili i Richard Pánik a Jaroslav Janus. Potom si to ale namieril do Švajčiarska. Tri sezóny nastupoval za Genève-Servette HC, jeden za HC Davos. Bodovo sa mu pomerne darilo. Počas 145 stretnutí strelil 52 gólov a pridal 50 asistencií.

V tomto období v drese ženevského klubu dvakrát vyhral prestížny Spengler Cup, najstarší turnaj na svete. Sezónu 2016/17 strávil v českom Hradci Králové.

Prečítajte si aj

5.kolo St.Nicolaus ligy tipuje Peter Brendza

Záujem o jeho služby prejavil celok kanadskej LNAH Jonquière Marquis, ale samotný útočník si pred rokom vybral Amur Chabarovsk, takže prvýkrát nakukol aj do KHL. Za 28 stretnutí strelil 5 gólov a pridal 6 asistencií.

Počas tohto leta podpísal kontrakt s Red Star Kunlun. Doposiaľ nastúpil na štyri duely, nebodoval. Klub ho preto chce poslať do nižšej súťaže VHL, kde by bol súčasťou kvázi B-tímu KRS-ORG Beijing a to by už bol naozaj hrôzostrašný pád v jeho kariére.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články