Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Historická výhra MAC Budapešť: Poraziť majstra je špeciálne, hovorí Majoross

BUDAPEŠŤ - Hráči nováčika Tipsport ligy MAC Budapešť síce úvodné dve kolá prehrali, avšak v tom treťom doma porazili HC ´05 iClinic Banská Bystrica 4:0.
Zdroj: 29244
Zdieľajte:

Poriadne prekvapivý výsledok je po troch kolách najnečakanejším v doterajšom priebehu súťaže. Gro úspechu domáci vytvorili tromi zásahmi v prostrednej časti hry: "Už po prvom zápase som povedal, že v tejto lige máme šancu iba s takýmto štýlom hry. Ligu sme proti Novým Zámkom začali zle a komplikovali sme si hru, s čím nemáme šancu uspieť. V Poprade sme hrali úplne odlišne a teraz sme dostali feedback, že vieme hrať úplne inak, ako v prvom kole. Som veľmi šťastný za prvé víťazstvo v sezóne. Aj tento zápas síce ukázal, že stále musíme zlepšiť niekoľko vecí, aby sa nám v súťaži darilo, ale dnes sme zahrali veľmi dobre, skvele nám zachytal brankár. Samozrejme, potrebovali sme aj kus šťastia, ale to k tomu patrí," hodnotil zápas tréner MAC Gergely Majoross.

Prečítajte si aj

Dudáš v pästnom súboji pokoril robustného Ruska, Suja sa zatiaľ národným tímom nezaoberá

Pre budapeštiansky tím je to historické víťazstvo, nakoľko bolo prvé v Tipsport lige a rovno proti majstrovi. Aj napriek skvelému úspechu ostáva maďarský kouč nohami na zemi: "Hrať proti úradujúcemu šampiónovi je vždy špeciálne. Je to mužstvo, ktoré chce každý poraziť o niečo viac, ako ostatné. Je to tím, s ktorým sa chce každý porovnávať. Pre nás to bol špeciálny zápas, mali sme špeciálnu motiváciu. Veľmi sme chceli vyhrať. Je to ale iba jeden zápas sezóny, čaká nás ešte veľmi veľa náročných stretnutí," ozrejmil 39-ročný lodivod.

Ten svojmu tímu verí, do pozície outsidera, ako by sa mohlo zdať, ho stavať nechce: "Nebudeme outsidermi v každom zápase. Proti Banskej Bystrici sme boli, ale nebude to tak vždy," verí Majoross.

Prečítajte si aj

Totálne fiasko v Budapešti: Maďari dali lekciu majstrovským baranom!

K víťazstvu prispel aj slovenský útočník Tomáš Klempa: "Víťazstvo chutí veľmi dobre, tešíme sa z prvého víťazstva v sezóne. Konečne sme dobre korčuľovali a premenili šance. Vždy je mať dobré podporu divákov, ktorí aktívne povzbudzujú. Celkovo si myslím, že sme mali viac striel a najpodstatnejšie bolo, že sme premenili šance. Tam bol najväčší rozdiel. Dokázali sme ubrániť súpera, pretože sme sa snažili držať sa piati v obrannom pásme a vytláčať hráčov k mantinelom. Po dvoch prehrách takáto výhra povzbudí hráčov," nechal sa počuť skúsený hokejista.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články