Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dudáš v pästnom súboji pokoril robustného Ruska, Suja sa zatiaľ národným tímom nezaoberá

KOŠICE - Tretia konfrontácia, z toho úvodná ligová skončila víťazstvom HC Košice. Zápas priniesol jasné vedenie hostiteľov, rýchle tri góly v bráne Habala a čerešničkou na torte bola boxerská vložka Dudáša a Ruska.
Zdroj: 29238
Zdieľajte:

Duel medzi Košicami a Miškovcom mal jasného favorita. Východniari túto úlohu začali plniť od úvodného vhadzovania a po prvej tretine viedli hladko 3:0. Pred koncom prostredného dejstva sa rysovala dráma, keď hostia tromi gólmi znížili na rozdiel jedného gólu. "V tom úseku sme to vypustili. Pokiaľ sa nebudú plniť taktické pokyny, je to zlé. V šatni sme mali menšiu búrku a k našej hre sme sa vrátili v záverečnej tretine a dokázali sme to dotiahnuť do víťazného konca," nechal sa počuť takmer dvojmetrový bek Košíc.

Prečítajte si aj

3.kolo St.Nicolaus ligy tipuje Kamil Mahdalík

Dudáš predovšetkým svojou postavou vzbudzuje u súperových hráčov všímavosť, ktorá zaváňa pästným súbojom. Ostravský rodák bol predsa len nútený zhodiť rukavice. Nebol on práve tým, kto bitku vyvolal, ale okamžite reagoval na škaredý zákrok Ruska, ktorý narazil na mantinel kapitána Ladislava Nagya. Ikona košického hokeja musela ísť do nemocnice na vyšetrenie ruky. Zorro pomstiteľ dostal len dve minúty, jeho náprotivok 5+DKZ. "Laco je veľká osobnosť. Tvoríme ale jeden tím a hráme jeden za druhého. Aj keby išlo o iného spoluhráča, zastanem sa ho rovnakým spôsobom. Jednoducho, Rusk predviedol nepekný faul, no páčilo sa mi na ňom, že sa k tomu postavil ako chlap. Veď takéto momenty majú ľudia radi nie?," položil si rečnícku otázku prešpikovanú s úsmevom v závere debaty Martin Dudáš.

Úvod nového ročníka ako z veľkej knihy zažíva útočník Jakub Suja. Ako prvý sa zapísal do streleckej listiny v prvom kole proti Zvolenu, sieť Miškovca napol hneď dvakrát. A to vzhľadom k jeho chuti mohol byť aj hetrik. "Som rád za každý gól, čiže môžem byť spokojný," stručne odštartoval hodnotenie druhého domáceho stretnutia. K trom gólom si pripísal aj tri asistencie, a tak so šiestimi bodmi je druhým najproduktívnejším hráčom HC. V novembri je na programe prvá tohtosezónna reprezentačná prestávka. Čaká Jakub Suja v kútiku duše telefonát od Miroslava Šatana? "Ťažko povedať, či si nájde moje číslo (úsmev). Na tieto veci sa nesústredím. Máme za sebou len tri kolá, čo je na nejaké pozvánky málo. Ak v tomto tempe budem pokračovať ďalej, budem veľmi rád," dodal pri všetkej skromnosti 29-ročný center.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články