Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejových profesorov nahradili bojovníci, Nové Zámky chystajú ošiaľ

NOVÉ ZÁMKY - Pomerne prekvapujúcim lídrom najvyššej súťaže sú MHC Nové Zámky. Mužstvo trénera Milana Jančušku má za sebou fantastický úvod a deväť bodov na konte. Obranným pilierom je aj 36-ročný Michal Novák, ktorý proti svojmu bývalému celku z Nitry hral, ale nebodoval.
Zdroj: 29230
Zdieľajte:

Nové Zámky sú zatiaľ stopercentné. Už prípravné zápasy naznačovali, že mužstvo môže byť veľkým prekvapením. Ako sa na to pozeráte?

"Tešíme sa z toho, ale ostávame pri zemi. Je tu cítiť energiu, bojovnosť, a to srdce, ktoré tu minulý rok chýbalo. Zajace sa počítajú po hone, čiže veľkú vedu z troch zvládnutých zápasov nerobíme."

V značnej miere ste využili búrlivé leto v Žiline na adekvátne posilnenie súpisky. Prišli medzi vás správne typy jednotlivcov?

"Bola to práca klubu v kombinácii s trénermi. Profesorov hokeja nahradili bojovníci a dobrí chalani. Je tu super partia ľudí."

Prečítajte si aj

Jakub Gašparovič v Nitre skončil

Kauza s brankárom Barošom nenarušila pohodu v kabíne?

"Nie. Tento spor bol medzi ním a manažmentom klubu. My hráči sme sa do tohto nemiešali. Sama je škoda, pretože s Andrejom Košarišťanom by vytvorili dobrú dvojicu, ale taký je hokejový život."

Nitra vám doposiaľ sedí. Hneď na začiatku ligy ste ju porazili 4:0 a rovnakým rezultátom ešte vo Vyšehradskom pohári. Nečakali ste iný vývoj duelu?

"Ťažko povedať, či nám tento súper pasuje. Neskôr sa to ukáže, ale nerád robím urýchlené závery. Je to derby súboj, ktoré väčšinou nemá favorita. Dva triumfy nad Nitrou nás tešia, ale ostávame skromní a ideme ďalej."

Pomerne ľahko vám ide strieľanie gólov. Vlani to bolo viac o trápení. Kde nastala zásadná zmena?

"Máme dravejších útočníkov, ktorí sa neboja tlačiť do brány."

Naoko vyzerá všetko skvelé, ale v zákulisí rezonujú zlé informácie o vzťahu klubu a mesta, hoci vystupujete pod názvom MHC. Snažíte sa na to nemyslieť a naplno sa venovať svojim povinnostiam?

"Absolútne sa týmto nezaoberáme. Ani to nie je otázka do našich radov. V pondelok sa opäť konalo zasadnutie, kde sa schválila dotácia pre šport. Zvíťazil teda zdravý rozum, športy v meste treba podporiť. Chceme urobiť menší ošiaľ a nech sa ľudia bavia hokejom."

Prečítajte si aj

Radivojevič si sypal popol na hlavu: Banská Bystrica vyhrala zaslúžene, pre nás je to dobrá facka

So súčasným trénerom Jančuškom ste si v závere sezóny 2016/17 venovali zopár vtipných pozdravov. Dokonca ste ho nazvali Gargamelom. Vraciate sa spoločne k týmto momentom?

"Ani nie. Bolo to novinármi zbytočne umelo vytvorené a spravilo sa okolo toho halo, kde sa snažili z komára urobiť slona. Teraz sme na jednej lodi, máme dobrý vzťah, obaja sme srdciari. Pre svoj tím urobíme maximum. Je to výborný chlap aj tréner a stojím pri ňom."

Dlhé roky ste patrili medzi hlavné postavy Nitry. Tie časy sú dávno preč. Podobne sa môžete cítiť v Nových Zámkoch, keďže väčšina kolegov mala v minulosti do činenia so Zoborom. Je tak?

"Po sezóne som zlákal niektorých hráčov a mal som prsty v ich príchode. Vedel som, že sú to výborní hokejisti a že nám pomôžu. Potrebovali zmenu a teším sa, že sme sa znova stretli."

Čo bude dôležité dodržať nasledujúce mesiace, aby sa z rozprávkového úvodu nestal prepadák?

"Dôležité je, aby sme stále hrali poctivý hokej so srdcom a nič nevypustili. Aj keď príde nejaká prehra, musíme myslieť pozitívne, pretože sezóna je dlhá...".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články