Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spor medzi vedením profiligy a bývalými hráčmi má pomôcť vyriešiť mediátor

BUFFALO - Vedenie zámorskej NHL sa má podľa rozhodnutia súdu prostredníctvom mediátora dohodnúť s viac ako 100 bývalými hráčmi na kompenzácii za následky zranení hlavy, ktoré utrpeli počas kariéry v najprestížnejšej hokejovej ligy na svete.
Zdroj: 13468
Zdieľajte:

"Vyhovieme žiadosti sudcu," uviedol komisár NHL Gary Bettman, ktorý však neprikladá sporu taký význam, ako zástupcovia hráčov.

Prečítajte si aj

Yzerman skončil ako GM Tampy Bay, nahradil ho dlhoročný asistent

"Samozrejme, nesúhlasíme s názorom komisára NHL v súvislosti s dôležitosťou týchto prípadov. Tvrdo pracujeme na získaní spravodlivosti pre našich klientov. Gary Bettman hovorí pravdu, že sudca požiadal obe strany, aby vyriešili tieto problémy prostredníctvom mediátora," citovala agentúra AP jedného z právnikov bývalých hokejistov Stuarta Davidsona.

Početná skupina niekdajších "tvrdých mužov" profiligy obvinila vedenie súťaže, že dostatočne nevaruje hokejistov pred možnými následkami po otrase mozgu a podporovala ich tvrdú hru. Hráči často trpia po konci kariéry neurologickými ťažkosťami a majú problémy so zaradením sa do každodenného života.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články