Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Országh vidí Handzuša pri národnom tíme, prežil s ním veľa: Takého hráča by som doprial každému trénerovi

BANSKÁ BYSTRICA - Pred včerajším zápasom medzi HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HC Slovan Bratislava sa s kariérou lúčil Michal Handzuš.
Zdroj: 29146
Zdieľajte:

Jedným z ľudí, ktorí legendárneho "Zeusa" poznajú najlepšie, je súčasný tréner slovenského účastníka KHL, ale rodák z Banskej Bystrice Vladimír Országh, ktorý si zaspomínal na "staré dobré časy" po boku veľkého kamaráta.

Prečítajte si aj

Bortňák neuspel na skúške v Pardubiciach

"Michal je hráč svetovej triedy, ktorý si naozaj takúto rozlúčku zaslúžil. My sme spolu vyrastali, hrali sme v jednej formácii od piatej triedy. Spolu sme chodili na základnú školu, na strednú. Ja Miša veľmi dobre poznám, ako hokejistu, aj ako človeka. V obidvoch funkciách je to výnimočná osoba," hovorí Országh.

"Klobúk dole pre jeho kariérou, ale aj po nej sa angažuje na zväze, pomáha mládeži v Banskej Bystrici... Všetci ho poznáme, je to veľký filantrop, ktorý podporuje rôzne nadácie a skupiny bez nároku na honorár alebo zviditeľnenie sa," pokračuje v rozprávaní priamo od srdca bývalý reprezentant.

Prečítajte si aj

Výborná správa pre Slovan: Vracia sa zámorský útočník, bývalá hviezda klubu!

Počas kariéry spolu prežili všeličo, nájsť len jeden moment sa preto nedalo: "My sme spolu prežili veľa pekných chvíľ. Obaja sme mali sedemnásť rokov, keď sme postúpili s Banskou Bystricou do Extraligy. Spolu sme hrali v jednej lajne, spoločne s otcom Tomáša Ziga, Jožkom. Samozrejme, nemôžem opomenúť ani to, keď sme sa stali majstrami sveta. Mám s Mišom veľa dobrých spomienok. On skôr nahrával, ja som sa snažil zakončovať, poprípade vybojovať nejaké puky a ako som povedal, bola s ním radosť hrať a taktiež spolupracovať, ako tréner. Je absolútny profesionál vo všetkom, ja by som takého hráča doprial každému trénerovi na svete."

Handzuš už chvíľu stál na lavičke národného tímu, ako asistent Craiga Ramsayho, čo by sa mohlo zopakovať. Aspoň sa o tom špekuluje: "Má na to veľmi dobré vlohy. Už počas pár zápasov, čo bol na Nemeckom pohári, ukázal, že naozaj tomu rozumie a tie postrehy má. Určite by ho to posunulo ďalej. Ja by som teda Miša určite odporučil, pretože to bol hráč, ktorý vynikal inteligenciou. Už tým, že bol center a tým, ako hral. Bol fantastický smerom dopredu, aj dozadu. Patril k najlepšie brániacim útočníkom NHL. Takéto rady sú preto neoceniteľné nie len pre hráčov, ale aj pre trénerov," dodal na margo kamaráta Vladimír Országh.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články