Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Brophey by najradšej neprehral ani jeden zápas, na Slovensko prišiel po titul: Všetko je zatiaľ skvelé!

KOŠICE - Jednou z nových tvárí v kabíne Košíc je aj 31-ročný kanadský útočník Evan Brophey, s ktorým sa v krátkosti porozprával náš portál.
Zdroj: 29131
Zdieľajte:

Rodák z ontarijského Kitcheneru podpísal na Slovensku ročný kontrakt. Do Košíc prišiel piatich rokoch v Európe. Rok hrával za Salzburg, ďalší v Mníchove a posledné tri strávil v Grazi: "Je to pre mňa skvelá príležitosť. Poznám históriu klubu, viem, že získal veľa úspechov, takže chcem byť jeho súčasťou a pridať ďalší. Najlepšie zisk titulu," opisuje Brophey pre hokejovysvet.sk rozhodnutie posilniť HC Košice.

Prečítajte si aj

V Košiciach si Pretnar posledné play-off už odskákal: Nič iné som ani nečakal, tvrdí

Tímovému úspechu chce podriadiť všetko, najradšej by neprehral ani raz: "Každý zápas bude pre mňa výzva vyhrať ho. Chcem prispieť k víťazstvám najlepšie, ako viem," hovorí. Center alebo ľavý krídelník však prišiel do neznámeho prostredia: "Veľa o lige neviem, je však kvalitná a hrá sa tu rýchly hokej. Čaká ma prvý rok na Slovensku, takže som tým nadšený a teším sa. Nehovoril som o súťaži s nikým. Je to teda celé pre mňa nové, no ako som povedal, teším sa na to."

Na východe republiky zatiaľ videl hlavne zimný štadión, veľa voľného času ešte nemal: "Mesto je skvelé. Zatiaľ som síce nemal až toľko času, aby som si ho nejako viac obhliadol, keďže veľa trénujeme, ale určite to v najbližších týždňoch napravím," prezradil. Zároveň ale zapadol veľmi rýchlo do kabíny: "Spoluhráči sú skvelí, zapadol som veľmi dobre a keď niečo potrebujem, tak mi ochotne pomôžu. Síce neviem slovenský jazyk, navyše je veľmi ťažký, ale zatiaľ je to všetko skvelé," pochvaľuje si štart svojho angažmánu Brophey.

Prečítajte si aj

MacIntyre vymenil Zvolen za exotickú Ázijskú ligu

V roku 2005 si ho v drafte do NHL vybralo Chicago Blackhawks. V jeho drese odohral jeden duel, ďalšie tri pridal za Colorado Avalanche: "Veľa si toho nepamätám, pretože všetko sa zbehlo tak rýchlo, navyše to bolo iba niekoľko stretnutí. Určite to ale bola skvelá a nezabudnuteľná skúsenosť, ktorá mi nesmierne v kariére pomohla," tvrdí. Pri výbere najlepšieho hráča, s ktorým si zahral, neváhal ani sekundu: "Patrick Kane," dodal Evan Brophey v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Perličkou určite je, že v roku 2007 sa v AHL uskutočnil pästný súboj medzi ním a v minulej sezóne hráčom Dukly Trenčín, ktorým bol André Deveaux.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články