Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Košiciach si Pretnar posledné play-off už odskákal: Nič iné som ani nečakal, tvrdí

KOŠICE - Slovinský obranca Klemen Pretnar pokračuje v Tipsport lige. HC ´05 iClinic Banská Bystrica však vymenil za HC Košice.
Zdroj: 28808
Zdieľajte:

Svoj debut v novom tíme absolvoval v prípravnom zápase s poľským tímom GKS Tychy, ktorý však pre "oceliarov" nedopadol vôbec dobre, keďže sa zrodila ich prehra 3:5. Skúsený zadák to ale berie s rezervou: "Je to iba august, takže pracujeme na mnohých veciach. Naberáme kondíciu, preto ťažšie pracujú nohy a z toho vyplývajú aj chyby, ktoré sme predviedli proti Tychy. Stále sme v procese, potrebujeme čas, kým si to sadne. Potom to bude určite v poriadku," povedal Pretnar pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami priebeh Memoriálu Pavla Zábojníka

Ešte si musí opäť zvyknúť na zápasové tempo, inak je ale rád, že je späť na ľade: "Som rád, že znova po lete hrám zápasy. Bol som mierne nervózny, hral som prvý zápas v novom tíme, ale vďaka Bohu, hokej je späť."

Pre presun do Košíc sa rozhodol z niekoľkých dôvodov, rozhodnutie vonkoncom neľutuje: "S rodinou sme šťastní, že sme v Košiciach. Tím ma prijal veľmi dobre. Momentálne však veľa trénujeme a popri tom hráme zápasy, takže o meste a nejakých aktivitách počas voľného času vám neviem povedať nič, ale ozvite sa neskôr, určite sa rád o tom porozprávam," smial sa účastník ZOH 2014 v Soči a štyroch MS elitnej kategórie.

Do kabíny zapadol veľmi rýchlo: "Proti mnohým hráčom z tímu som hral v minulej sezóne, ale aj v iných ligách. Ešte sa so spoluhráčmi spoznávam, no je to fajn partia," spokojne konštatuje Pretnar: "Tím je ako bratstvo. Bojujeme za rovnaký cieľ, ideme jeden za druhého za našim cieľom. Nikdy, v žiadnom klube, som nemal problém s nikým. Vždy je pre mňa na prvom mieste tímový úspech. Chcem pomáhať tímu vyhrávať, nič iné ma nezaujíma," odhodlane hovorí majster Tipsport ligy z minulého ročníka.

Prečítajte si aj

Buc na skúšku do Slovana Bratislava

"Mali sme skvelé play-off. Nechcem sa už teraz nejako pozerať do minulosti, aj keď posledná sezóna a hlavne jej záver v Banskej Bystrici bol fantastický, spomienky a pocity ostanú navždy. Bolo to úžasné vyvrcholenie všetkej tej tvrdej práce," zaspomínal si 31-ročný rodák z Bledu na jarné mesiace tohto kalendárneho roku.

Táto téma sa ale v Košiciach, ktoré "barani" vyradili vo štvrťfinále, len tak nezaobišla: "Chalani v kabíne si už z toho zo mňa uťahovali, niekoľko žartov na túto tému prebehlo. Nič iné som ale ani nečakal. Je to však celé o zábave a toto len ukazuje, že v našom tíme vládne skvelá nálada," usmieval sa Pretnar.

Na nový ročník sa ale teší aj zo súvisiaceho dôvodu: "Mám v tejto lige veľa priateľov, špeciálne v Banskej Bystrici. Keď puk prvýkrát spadne na ľad, tak sa na kamarátstva nehrá, je to boj. Mimo ľadu sa však radi porozprávame," dodal v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články