Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Jeden krajší ako druhý: 5 gólov v ktorých hral dôležitú rolu čas

BRATISLAVA - Síce nepadajú tak často, ale stoja za to. Góly v NHL majú svoje čaro. Pozrime sa na tie, v ktorých hral dôležitú rolu práve čas.
Zdroj: 29096
Zdieľajte:

Najrýchlejší hattrick

Postaral sa oň útočník Bill Mosienko v roku 1952. Tri góly strelil za 21 sekúnd. Bolo to však v dobe, keď brankári ešte nemali masky, takže góly padali oveľa častejšie.

Najrýchlejší gól v predĺžení

Tento rekord držia hráči ako Mats Sundin, Alexander Ovečkin, David Legwand či Simon Gagne. Zápas rozhodli skôr, než začali diváci znovu povzbudzovať. Za 6 sekúnd bolo po všetkom. Ako prvému sa to však podarilo švédskemu kanonierovi Matsovi Sundinovi, ktorý vsietil rýchly gól už v roku 1995.

Prečítajte si aj

Fehérváry je vzorom pre mladých: VIDEO jeho tvrdej práce prinieslo zaslúžené ovocie

Najrýchlejšie dva góly v zápase strelené jedným hráčom

Takýto husársky kúsok sa hocikomu len tak nepodarí. Takéto góly nevidíme ani v amatérskych ligách či v tzv. zápase „kočky s myšou“. Dvakrát skórovať za štyri sekundy? Je toto možné? Áno je, podarilo sa to už dvom hráčom. Jeden z nich Deron Quint v súčasnosti oblieka dres nemeckého tímu EHC München. Deronovi sa tento rekord podaril v roku 1995, keď dvakrát skóroval do brány Edmontonu Oilers.

Najrýchlejší gól na začiatku tretiny

Hráč Toronta Maple Leafs James van Riemsdyk vyrovnal jeden z rekordov NHL. Na prekonanie brankára mu stačili len štyri sekundy. Predtým ho napodobnil Claude Provosto už v roku 1952.

Najrýchlejší gól v play off NHL

Toto sa podarilo Brianovi Skrudlandovi v roku 1986 v play off medzi Montrealom Canadiens a Calgary Flames. Gól strelil po 1,9 sekundy.

Prečítajte si aj

Florbal, oplatí sa dať mu šancu?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články