Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Spomíname ako rozveselený tréner Fínska "vypadol" z lietadla

HELSINKI - Spomienka na MS 2011 v hokeji na Slovensku: Ako Fíni pri oslave svojho titulu temer o trénera prišli.
Zdroj: 28816
Zdieľajte:

MS 2011 v ľadovom hokeji v Bratislave a Košiciach sa do sŕdc slovenských fanúšikov zapísali najmä neúspešnou rozlúčkou úspešnej hokejovej generácie. Pre Fínsko však znamenali jeden z najväčších triumfov v histórii ich hokeja.

Prečítajte si aj

VIDEO Veríte na zázraky? Dojímavé slová komentátora, ktoré vošli do dejín

Fínom sa podarilo v Bratislave obhájiť ich dovtedy jediný titul z roku 1995. A ešte ako! Vo finále rozdrvili Švédsko, odvekého severského rivala, 6:1. Ešte pred záverečnou tretinou bol stav vyrovnaný - 1:1. V treťom dejstve však všetky nádeje "troch koruniek" rozfúkal päťgólový fínsky hurikán.

Oslavy boli veľkolepé. Začali už v Bratislave a pokračovali v lietadle. Najviac si to užíval fínsky tréner brankárov Pasi Nurminen, ktorý si dokonca po slovensky zanôtil slogan našich fanúšikov "My sme tu doma." (na nasledujúcom videu v čase 0:19)

Počas pobytu v lietadle sa dostal do stavu, ktorý by fanúšikovia hudobných stupníc nazvali "na mol".

Ešte väčšiu "švandu" prinieslo vystupovanie z lietadla v Helsinkách. Keď už všetci nedočkavo prestupovali z nohy na nohu s víťazným pohárom pred lietadlom, prišlo vrcholné číslo. Konečne zostupoval dolu aj tréner Nurminen, podopieraný "menej ovplyvneným" kolegom Petrim Matikainenom, ktorý v minulej sezóne trénoval Slovan.

Schody zvládol viacmenej bez problémov, až na posledný nezbedný schodík, na ktorom sa potkol a sklátil sa svojou plnou (nad)váhou na zem ako brav po porážke. Pritom zvládol futbalovo "hlavičkovať" majstrovský pohár, stojaci na zemi. Zároveň dopadol na čelo a "pobozkal" tak rodnú hrudu. Ján Pavol II. tento obyčaj zvykol praktizovať v triezvom stave :)

Podľa hesla, že opitému sa nič nestane, ani keby chcel, vyviazol celkom v poriadku. Najväčšiu škodu utrpeli jeho topánky, ktoré skončili takto:

Dva najslávnejšie suveníry Pasiho Nurminena z MS 2011

Príbeh mal šťastný koniec. Keďže vo Fínsku ľúbia "ohnivú vodu" a hokejové úspechy tak ako Slováci, incident sa stal slávnym a trénerove topánky vydražili za 3500 eur. Rozhlasová spoločnosť, ktorá ich kúpila, ich následne venovala Fínskemu múzeu ľadového hokeja, ktoré zorganizovalo výstavu na počesť nových majstrov sveta.

Pasi Nurminen je dnes spoluvlastníkom a asistentom trénera vo fínskom klube Pelicans Lahti.

Fontána pred starým SND si to pri fínskych oslavách v Bratislave užila :)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články