Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Veríte na zázraky? Dojímavé slová komentátora, ktoré vošli do dejín

LAKE PLACID - Zázrak na ľade (Miracle on Ice) je termín dodnes používaný pre duel, ktorý sa odohral 22. februára 1980 na Zimných olympijských hrách v Lake Placid.
Zdroj: 28778
Zdieľajte:

Proti sebe nastúpili hokejové reprezentácie USA a Sovietskeho zväzu. Tím Spojených štátov amerických zložený z vysokoškolských hráčov pod vedením prakticky neznámeho trénera Herba Brooksa (netrénoval žiaden klub v NHL), porazil tím Sovietskeho zväzu, ktorý vyhral zlatú medajlu v šiestich zo siedmich predchádzajúcich olympijských hier.

Prečítajte si aj

Chytrý krok z neho spravil boháča: Takto si tipér zachránil 174 tisíc!

Spojené štáty americké – Sovietsky zväz 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)

Spojené štáty americké: Craig (Janaszak) – Morrow, Ramsey, Baker (A), O´Callahan (A), Suter – Johnson, McClanahan, Silk, Broten, Christian, Christoff, Eruzione (C), Harrington, Pavel, Schneider, Strobel, Verchota, Wells

Sovietsky zväz: Tretiak (Myshkin) – Fetisov, Kasatonov, Bilyaletdinov, Pervukhin, Starikov, Vasiliev (A) – Petrov, Kharlamov, Mikhailov (C), Balderis, Golikov, krutov, Lebedev, Makarov, Maltsev, Skvortsov, Zhluktov

Tesne pred koncom duelu boli diváci na štadióne v napätí a v eufórii zároveň, aj samotný komentátor Al Michaels sa nechal strhnúť atmosférou a posledné sekundy zápasu odkomentoval z nezabudnuteľnými slovami:

Toto strhujúce stretnutie sledovala plná hala, teda 8500 divákov na vlastné oči videlo, ako outsider porazil jasného favorita. O dva dni, 24. februára bol zázrak dokonaný, tím USA porazil vo finále Fínsko 4:2 a získali vytúženú zlatú medailu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články