Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Podľa Čechov sme sa kvôli nim vzdali Bratislavy: Našich fanúšikov to neskutočne pobúrilo!

BRATISLAVA - Podľa českých serverov by sa mala opakovať situácia ako v Dánsku, kde išlo o vzorový príklad pre ostatné krajiny. Dáni nechali hlavné mesto ostatným krajinám a sami sa presunuli do Herningu.
Zdroj: 28338
Zdieľajte:

Šéf organizačného výboru (OV) budúcoročných MS v hokeji (10.-26. mája 2019) pre Bratislavu sa neobáva, že počas základnej skupiny by boli na štadióne problémy s návštevnosťou. Roman Štamberský verí, že diváci si v hlavnom meste nakoniec pozrú aj domácu reprezentáciu, ktorá by sa tam presunula v prípade postupu do vyraďovacích bojov.

Slovensko bude v ére samostatnosti hostiť svetových šampionát druhýkrát. V roku 2011 sa domáci výber predstavil iba v Bratislave, tento raz sa vedenie OV rozhodlo, že reprezentácia odohrá súboje v základnej skupine v Košiciach, a ak chce hrať v hlavnom meste, musí sa prebojovať do štvrťfinále. "Očakávam, že Slovensko sa v Bratislave predstaví. Mne osobne sa výkony nášho mužstva pozdávajú a verím chlapcom, že sú na vzostupe. Verím, že minimálne to štvrťfinále hrať budú," povedal pre TASR Štamberský.

Skupinovým ťahákom na ZŠ Ondreja Nepelu by tak mali byť hlavne stretnutia Čechov a Rakúšanov. Organizátori očakávajú, že ich fanúšikovia prídu v hojnom počte a najmä oni sa budú starať o atmosféru. "Základná skupina by mala byť doména pre českých a rakúskych fanúšikov. Zoberme si, že na našich stretnutiach v Ostrave bolo úplne domáce prostredie a predpokladám, že Česi urobia to isté tu."

Prečítajte si aj

Poznáme termíny predaja lístkov: Košice budú čeliť ťažkej výzve!

Bratislavská aréna musí prejsť pred šampionátom modernizáciou. V súčasnosti prebieha odstávka z dôvodu údržby a opráv chladiacej technológie. Tá je z hľadiska neskoršieho štartu šampionátu veľmi dôležitá. Organizátori nechcú, aby sa opakovali problémy, aké boli s ľadovou plochou počas celého tohtoročného šampionátu v kodanskej Royal Arene. "Úvodné buly máme 10. mája, v tom období býva v Bratislave veľmi vysoká priemerná teplota a kvalita ľadu je pre nás zásadná vec," zdôraznil Štamberský. Zimák čakajú aj ďalšie úpravy, nová rolba, určité zmeny prebehnú vo vnútorných priestoroch a rozšíria sa mantinely, keďže MS sa hrajú na rozmeroch 60x30 a v hale sú momentálne rozmery ihriska 60x28 metrov. "Na hlavnú ľadovú plochu dáme flexibilný mantinel, ktorý je v súlade s pravidlami. Po šampionáte bude technicky i technologicky pripravený tak, že ak bude požiadavka zmeniť rozmery, vieme ho vrátiť do pôvodného stavu."

Ďalšie výzvy čakajú OV s prípravou dopravy, oficiálnej fanzóny, či náborom dobrovoľníkov. Tieto otázky by sa mali vyriešiť v najbližšom období. "Čo sa týka fanzóny, máme rozpracované tri návrhy, ale ešte sme v rokovaniach. Dali sme si interný termín do 30. júna, aby sme všetky priestorové veci vyriešili," uviedol Štamberský pre TASR. Organizátori momentálne finalizujú podklady na spracovanie bezpečnostného projektu, z ktorého vzíde aj ten dopravný. Počíta sa so záchytnými parkoviskami na periférii a taktiež s tým, že návštevníci budú mať v rámci zakúpenej vstupenky zadarmo k dispozícii aj MHD. "Verím, že v spolupráci s mestom sa to podarí. V konečnom dôsledku by to bolo veľmi pohodlné a prijateľné a aj cudzinci by mali iný vzťah k mestu, ktoré by im niečo dalo."

Prečítajte si aj

Prvý konflikt je na svete: Favorit na titul odmieta hrať v Košiciach

Pred náborom dobrovoľníkov čakajú na znenie nového zákona o ochrane osobných údajov. "Od toho sa nám odvíjajú niektoré vecí, keď bude v platnosti, spustíme na stránke dotazníky pre dobrovoľníkov. Ale už máme nejaké avíza a odozvu."

Organizátori chcú využiť skúsenosti z prípravy MS v roku 2011 a taktiež komunikujú aj s predstaviteľmi OV z iných krajín, napríklad s Dánmi. "Chceme pripraviť skvelý šampionát, výborné podmienky pre hráčov, realizačné tímy, divákov a pritom čo najmenej obmedziť Bratislavčanov," dodal Štamberský.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články