Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

PADLA DEFINITÍVA: O rok hráme v Košiciach bez Švédov a Švajčiarov, maskotom už nebude vlk...

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia bude na domácich MS 2019 hrať v základnej skupine v Košiciach. Jej súperi sú Kanada, USA, Fínsko, Nemecko, Dánsko, Francúzsko a Veľká Británia.
Zdroj: 28541
Zdieľajte:

Svetový šampionát sa bude konať od 10. do 26. mája 2019, pôvodný termín mal byť o týždeň skôr. Takisto nastala zmena oproti kľúču rozdelenia skupín, ktorý sa odvodzuje z rebríčka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Využila sa možnosť jednej úpravy, organizátori v prospech marketingových a fanúšikovských priorít domácu reprezentáciu vymenili s Nórskom. Očakáva sa, že Slováci zaplnia halu v Košiciach a Česi s Rakúšanmi v Bratislave, to by mali byť najväčšie fanúšikovské enklávy. "Chceme, aby majstrovstvá boli aj z hľadiska záujmu ľudí úspešné. Očakávame, že príde viac ako 450 tisíc divákov," zdôraznil Martin Kohút, šéf SZĽH.

Prečítajte si aj

Humorný rebríček IIHF: Ohh... budúci rok budeme ako ...

Základná fáza MS 2019 (10.-21. mája):

A-skupina (Košice): Kanada, USA, Fínsko, Nemecko, SLOVENSKO, Dánsko, Francúzsko, V. Británia.

B-skupina (Bratislava): Švédsko, Rusko, Česko, Švajčiarsko, Nórsko, Lotyšsko, Rakúsko, Taliansko

K tomuto rozdeleniu mala isté výhrady Kanada a tak je ešte možné, že sa napokon vymení so Švédskom. Nový bude aj maskot šampionátu, oproti MS v roku 2011, keď fanúšikov zabával vlk Goooly, prevezme štafetu medveď.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články