Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pomoc Francúzov? Reakcia Slovákov na ich zápas prekvapila viacerých fanúšikov

KODAŇ - Slovenskí hokejisti už nemajú postup do štvrťfinále MS vo vlastných rukách.
Zdroj: 28553
Zdieľajte:

O poslednú miestenku bojujú Slováci so Švajčiarmi a teoreticky aj s Francúzmi, tí však už majú len veľmi malú šancu. Helvéti priebežne na štvrtej pozícii disponujú 9 bodmi a po záverečnom zápase s Francúzskom môžu mať maximálne 12. V prípade rovnosti bodov so Slovákmi by postúpili vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu (2:0).

Prečítajte si aj

Čiliak po prehre s Ruskom: Je to na nič spoliehať sa na druhých

Ramsayho zverenci môžu nazbierať maximálne len jedenásť bodov a na postup potrebujú, aby Švajčiari prehrali. Ak sa tak stane v riadnom hracom čase, bude im stačiť aj dvojbodové víťazstvo, pokiaľ získajú ich konkurenti jeden bod, potrebujú všetky tri.

Slováci sa dozvedia, či budú proti Bielorusom bojovať o postup, ešte pred úvodným buly (16.15 h). Duel Švajčiarska s Francúzskom je totiž na programe už na obed. Napriek jeho dôležitosti ho však väčšina z tímu nebude pozerať. "Nepozerám hokej, mám ho vyše hlavy a chcem si od neho oddýchnuť. Sústredím sa na naše zápasy. V utorok máme ďalší a dúfam, že na ľad príde iné mužstvo, ako tam bolo v pondelok," povedal kapitán Andrej Sekera. "Nebudem to sledovať, radšej sa budem pripravovať na ďalší zápas," skonštatoval útočník Michal Krištof.

Tomáš Jurčo tiež nebude na tribúne, nezapne si ani "strím", no bude sledovať aspoň vývoj zápasu: "Aj ja sa budem pripravovať na náš duel, ale výsledok i priebeh si pozriem. Či vyhrajú, či prehrajú Francúzi, my chceme vyhrať náš posledný zápas."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články