Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čiliak po prehre naložil spoluhráčom: Tieto slová ich určite nepotešia!

KODAŇ - Slovenskí hokejisti nevyužili šancu dostať sa v tabuľke kodanskej A-skupiny MS na štvrté miesto pred Švajčiarsko. Rusi im tento zámer prekazili vďaka výborne zvládnutej prvej tretine.
Zdroj: 28552
Zdieľajte:

Rusi boli ťažký oriešok, najmä v prvej tretine boli jasne lepší. "Nič sme v nej nehrali, až potom sme zistili, že sa s nimi dá súperiť. Takto sme to zistili aj so Švédmi, nechápem, prečo to nešlo od začiatku," povedal po zápase brankár Marek Čiliak.

Prečítajte si aj

VIDEO + FOTO Kocky sú hodené: Osud štvrťfinále už nemáme vo svojich rukách!

V prvej tretine bol pomer striel 17:2 v prospech Rusov, Čiliak vytiahol niekoľko skvelých zákrokov. "Ja som sa tam chytil, chytalo sa mi dobre." Od druhej tretiny však Slováci zlepšili hru, zhodili zo seba rešpekt a neraz favoritovi podkúrili v jeho obrannom pásme. Želaný gól však neprišiel. "Nemali sme na začiatku pohyb, nestrieľali sme. Od druhej tretiny sme už ale hrali s Rusmi vyrovnaný hokej. Ale že to ide, na to sme prišli neskoro," vyhlásil Čiliak.

Postupová šanca do štvrťfinále žije, ale Slováci ju už nedržia pevne v rukách. Pomôcť im musia Francúzi, ktorí v utorok o 12.15 h nastúpia proti Švajčiarsku. Helvéti nesmú získať viac ako bod a zverenci trénera Craiga Ramsayho musia zdolať Bielorusko. "Je to na nič spoliehať sa na druhých, mali sme sa spoľahnúť na seba. Musíme čakať, uvidíme zajtra, či postúpime. Budeme to vedieť už pred zápasom," uzavrel slovenský gólman.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články