Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO + FOTO Kocky sú hodené: Osud štvrťfinále už nemáme vo svojich rukách!

KODAŇ - Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom šiestom zápase na MS v Kodani s Ruskom 0:4 a skomplikovali si postup do štvrťfinále. Ten už nemajú vo svojich rukách.
Zdroj: 28547
Zdieľajte:

Zverenci Craiga Ramsayho figurujú na piatej priečke a majú na konte osem bodov. Švajčiari sú štvrtí, majú o bod viac a navyše aj lepší vzájomný zápas (2:0). Slováci sa musia spoliehať na prehru Švajčiarska v utorňajšom stretnutí s Francúzskom a zároveň vo svojom záverečnom skupinovom zápase zdolať Bielorusko.

Rusko rozhodlo už v prvej tretine, keď sa presadili Maxim Mamin a Nikita Gusev. Slováci od druhého dejstva zlepšili hru, vypracovali si šance, no skórovať sa im nepodarilo. V závere pridali dva góly do prázdnej bránky Maxim Šalunov a Iľja Michejev.

Slováci nastúpia na svoj záverečný duel proti Bielorusku v utorok o 16.15 h, Rusi si večer zahrajú o prvé miesto v skupine so Švédskom. Švajčiari nastúpia proti Francúzom o 12.15 h.

Pozrite si aj

Marek Čiliak a jeho zázračná lapačka

A-skupina (Kodaň):

Rusko - Slovensko 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 12 Mamin (Sošnikov), 17. Gusev (Dacjuk, Zajcev), 59. Šalunov (Sošnikov), 60. Michejev (Barabanov, Šalunov). Rozhodcovia: Lemelin (Rak.), Rantala (Fín.) - Kohlmüller (Nem.), Oliver (USA), vylúčení 3:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 7732 divákov

zostavy:

Rusko: Šesťorkin - Kiselevič, Gavrikov, Zajcev, Nesterov, Bereglazov, Jakovlev, Trjamkin – Dadonov, Anisimov, Grigorenko - Kaprizov, Dacjuk, Gusev - Sošnikov, Šalunov, Mamin - Michejev, Kablukov, Barabanov - Bučnevič

Slovensko: Čiliak – Čajkovský, Sekera, Graňák, Fehérváry, Jaroš, Ďaloga, Grman, Jánošík – Jurčo, Krištof, Nagy – Haščák, Hovorka, Bakoš – Svitana, Buc, Bondra – Cingel, Marcinko, Kudrna

Prečítajte si aj

MS 2019: Česi nám ukradnú Bratislavu: Nám ostanú Košice

Do prvej šance sa dostal už v 2. minúte Gusev, na druhej strane to skúšal Nagy. Rusi si vypracovali tutovku v 5. minúte a takmer z toho bol gól, Dacjukov bekhend skončil na hornej žrdi. Slováci si v úvode zahrali presilovku, ale okrem jednej Sekerovej strely počas nej veľa nevymysleli. V 8. minúte sa predviedol Čiliak výborným zákrokom lapačkou pri tutovke Dadonova. Tlak Rusov sa ešte znásobil, keď išiel na trestnú Jurčo. Slovenský brankár bol v plnej permanencii, pri šanci Zajceva stihol stiahnuť betóny, následne zneškodnil ďalší pokus Dadonova. V 12. minúte však už Rusi udreli. Po rýchlom prechode do útoku najprv vystrelil sprava Mamin, po ňom aj Sošnikov, Čiliak obe strely vyrazil, no druhá sa odrazila na druhú stranu, kam si poza bránku dokorčuľoval Mamin a zasunul puk do odkrytej siete - 1:0. Rusi dominovali aj ďalej, lepšie korčuľovali, vyhrávali osobné súboje a ich prihrávky mali myšlienku. Výborne bránili stredné pásmo a Slováci sa dostávali pred Šesťorkina len veľmi zriedka. V 17. minúte navyše pridali so šťastím druhý gól, Gusevova strela sa odrazila do bránky od korčule Čajkovského - 2:0. V závere mal šancu na zníženie v oslabení Marcinko, bola to len druhá strela Slovákov v úvodnej časti, Rusi ich poslali na Čiliaka 17. Tesne pred koncom išiel krátko po Jurčovi na trestnú aj Čajkovský a súper mal k dispozícii minútu a 31 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov rozdelenú prestávkou.

Počas nej Rusi niekoľkokrát ohrozili slovenskú bránku. Najväčšiu šancu mal Anisimov, po strele Grigorenka poskakoval puk pred odkrytou bránkou, ale ruský center ho nedokázal zasunúť dnu. Krátko po presilovke mal šancu na druhej strane Buc, ale Šesťorkin si poradil. Rusi mali v ďalších momentoch veľkú prevahu, slovenskí hráči boli ako na kolotoči a pred Čiliakom neustále horelo. V 26. minúte napálil jeden z ruských zadákov žrď. Slováci však postupne zlepšili hru a oveľa častejšie sa dostávali pred súperovu bránku. V 31. minúte si vypracovali súvislejší tlak a prvá formácia bola blízko ku kontaktnému gólu. Najprv sa Jurčo snažil tečovať strelu Čajkovského, vzápätí mieril tesne vedľa Krištof a potom vypálil spomedzi kruhov opäť Jurčo, no Šesťorkina neprekonal. Zverenci Craiga Ramsayho si zahrali od 34. minúty druhú presilovku v zápase, strieľali častejšie, ale do vyložených šancí sa nedostali. V 36. minúte išli do prečíslenia Marcinko s Cingelom, ale prvý menovaný zvolil strelu, s ktorou si Šesťorkin poradil. V závere ho vyskúšal z ľavého kruhu aj Bakoš, no ani on neuspel.

V 41. minúte získal Bondra puk a posunul ho Svitanovi, ktorý namieril tesne vedľa pravej žrde. Krátko nato skončil po súboji s Graňákom a tvrdom náraze na mantinel na ľade Kaprizov, ale po chvíli vstal a s pomocou odkorčuľoval na striedačku. Slováci nevyužili ani ďalšiu početnú výhodu, aj keď počas nej boli blízko ku gólu. V 45. minúte poslal štipľavú strelu z pravého kruhu Nagy, Šesťorkin len vyrazil a Jurčo takmer dostal puk do siete. V ďalších minútach im už nezostávalo nič iné, len otvoriť hru a diváci sa bavili ofenzívnym hokejom. Útok striedal útok a šance boli na oboch stranách. V 31. minúte mohol definitívne rozhodnúť Dadonov, ale nedorazil puk za Čiliaka. Slovákom nepomohla ani hra bez brankára, v závere pridali dva góly do prázdnej bránky Šalunov a Michejev.

Prečítajte si aj

VIDEO Tak toto ste ešte nevideli: Pat a Mat v podaní majstrov sveta!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články