Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO „Osemnástka“ podľahla Rusom: Vo štvrťfinále ju čaká zaujímavý súper

ČEĽABINSK - Slovenskí reprezentanti na MS do 18 rokov v Rusku nastúpili proti domácim rovesníkom. Dramatický zápas rozhodli až samostatné nájazdy.
Zdroj: 28144
Zdieľajte:

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neudržali vo svojom záverečnom zápase v B-skupine MS trojgólový náskok a prehrali v Čeľabinsku s domácimi Rusmi 5:6 po samostatných nájazdoch. V tabuľke obsadili tretiu priečku a vo štvrťfinále tak narazia na druhý tím A-skupiny Švédsko. Zbornú čaká vo vyraďovacej fáze duel s obhajcami titulu USA.

Prečítajte si aj

Zavŕši Trenčín nevídaný obrat? Sleduj NAŽIVO posledný finálový diel, ktorý rozhodne o majstrovi!

Utorkový zápas v Ľadovej aréne Traktor bol priamym súbojom o druhú priečku v skupine. Slováci ho odštartovali vo veľkom štýle, favorizovaného súpera prekvapili dobrým pohybom a po góloch najproduktívnejšieho hráča MS Maxima Čajkoviča, Marcela Dlugoša a Martina Bučka viedli v 16. minúte senzačne 3:0. Šokovaní Rusi pristúpili k zmene brankárov a do konca prvej tretiny stihli znížiť zásluhou Kirilla Marčenka.

Zverenci trénera Viliama Čacha sa v ďalšom priebehu spoliehali na rýchle brejky, v polovici stretnutia využil jeden z nich Vladimír Tkáč, ktorý zvýšil na 4:1. Domáci si boli nútení zobrať oddychový čas. Rusom to zjavne pomohlo, nadýchli sa ku gólovej smršti a v priebehu dvoch minút tromi presnými zásahmi vyrovnali skóre na 4:4. Pre zmenu si tak vzal timeout kouč slovenskej "osemnástky". V tretej časti Slováci trpezlivo čakali na svoju šancu. Tá prišla v 48. minúte, keď po tretí raz v zápase využili presilovku a zásluhou Michala Mrázika sa opäť ujali vedenia. Súper ale dokázal odpovedať a vďaka Ruslanovi Ischakovovi si vynútil predĺženie. V ňom gól nepadol a tak prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých skórovali iba domáci hráči Semjon Kizimov a Pavel Dorofejev.


Slováci tak po skalpe Čechov dokázali bodovať proti ďalšiemu favoritovi, v štyroch zápasoch v skupine nazbierali sedem bodov pri skóre 19:14.

Rusko "18" - Slovensko "18" 6:5pp a sn (1:3, 3:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 13. Čajkovič (Ilenčík / Okuliar), 15. Dlugoš (Sojka / Mrázik), 15. Bučko (Tkáč / Ferenyi), 28. Tkáč (Paulíny), 47. Mrázik (Dlugoš / Džugan) - 17. Marčenko (Romanov / Ochoťuk), 32. Misjul (Malyšev / Dorofejev), 33. Romanov (Kizimov / Sorkin), 34. Marčenko (Morozov), 52. Ischakov (Sorkin / Spiridonov), rozhodujúci nájazd: Kizimov

Rozhodovali: Nikolič (Rak.), Pražák - Hynek (obaja ČR), Pardatscher (Tal.), vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, 7367 divákov.

Na 1:4 zvýšil nádherným gólom Daniel Tkáč

Zostavy:

Rusko: Miftachov (Isajev) – Galeňuk (A), Žuravljov (A), Malyšev (C), Misjul, Žiljakov, Zamula, Romanov, Ochoťuk – Morozov, Marčenko, Podkolzin – Žabrejev, Dorofejev, Zavgorodnij – Spiridonov, Rotenberg, Michajlov – Kizimov, Ischakov, Sorkin.

Slovensko: Vyletelka (Hlavaj) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česánek, Huděc – Sojka, Džugan (C), Mrázik – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Ferenyi, Paulíny, Tkáč – Sarvaš (A), Zůbek, Čederle.

zloženie štvrťfinálových dvojíc:
Kanada - Česko
Fínsko - Bielorusko
Švédsko - SLOVENSKO
Rusko - USA

baráž o udržanie (na dve víťazstvá):
Švajčiarsko - Francúzsko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články