Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO: Sekera to povedal narovinu: Táto správa fanúšikov určite nepoteší

PIEŠŤANY - Slovenská hokejová reprezentácia sa zišla v pondelok v Piešťanoch na ďalší cyklus prípravy pred odchodom na majstrovstvá sveta do Dánska.
Zdroj: 28122
Zdieľajte:

V týždni čaká reprezentáciu bohatý program. V stredu sa v Piešťanoch stretne v prípravnom zápase s Kórejskou republikou, o dva dni neskôr privíta v Nitre Francúzsko v rámci turnaja Euro Hockey Challenge. Generálkou pre Slovákov pred odchodom na sever Európy bude súboj s Francúzmi v sobotu 29. apríla.

Prečítajte si aj

Zavŕši Trenčín nevídaný obrat? Sleduj NAŽIVO posledný finálový diel, ktorý rozhodne o majstrovi!

Medzi prvými dorazil na pondelňajší zraz obranca Christián Jaroš. Ten odohral väčšiu časť sezóny na farme Ottawy Senators v Belleville, v NHL si zahral v dvoch zápasoch. Pozvánku do reprezentácie prijal s nadšením. "Som veľmi rád, že môžem reprezentovať Slovensko," povedal Jaroš, ktorého rovnako ako ostaných nováčikov pod trénerom Craigom Ramsayom čaká osvojenie si systému kanadského kouča. "S trénerom som sa o systéme ešte nerozprával, takže nič neviem, ale verím, že sa prispôsobím a pôjde to ľahko." Jaroš však sledoval zápasy proti Lotyšsku v Poprade a Michalovciach, prehľad teda má. "Z tribúny to vyzerá inak, mne sa to zdalo veľmi veľké, pretože v zámorí je užší ľad. Ale na priamo na ľade to bude úplne iné."

Na tréning sa tešil aj Andrej Sekera, ktorého však stále trápi poranené koleno a obranca Edmontonu Oilers nie je úplne fit. "Koleno vyzerá lepšie, budem múdrejší po tréningu. Ja by som chcel odohrať čo najviac zápasov v príprave, uvidíme, čo to povie. Ale nechcem nič siliť. Zariadim sa podľa seba. Ak to bude čo i len trochu tolerujúce, nemám problém," povedal Sekera, ktorý tak stále nemôže stopercentne potvrdiť štart na MS: "Ja sa zariadim podľa pocitov. Ak mám byť na ľade a necítiť sa na sto percent, potom je asi lepšie, aby som nezavadzal a dal priestor niekomu, kto je úplne zdravý. Ale ak to bude v norme, budem tolerovať aj menšiu bolesť."

Oproti nominácii na dvojzápas s Lotyšskom pripravil realizačný tím niekoľko zmien. V príprave nepokračujú obranca Peter Trška a útočníci Michel Miklík a Matúš Sukeľ. V ďalších dňoch pribudnú do tímu aj finalisti z najvyššej slovenskej a českej súťaže.

Nominácia SR A na tréningový kemp v Piešťanoch a prípravný zápas s Kórejskou Republikou:

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Dávid Hrenák (St. Cloud State Univ/USA), Patrik Rybár (Mountfield HK/ČR)

Obrancovia: Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg/RUS/KHL), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Martin Fehérváry (HV 71 Jönköping/Švéd.), Dominik Graňák (Mountfield HK/ČR), Mário Grman Piráti Chomutov/ČR), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Christián Jaroš (Ottawa Senators/NHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers/NHL)

Útočníci: Martin Bakoš (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Lukáš Cingel (Mountfield HK/(ČR), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič (obaja HK Nitra), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Ladislav Nagy, Marek Hovorka (obaja HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky), Tomáš Jurčo (Chicago Blackhawks/NHL)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články