Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Tajomný obhajca z Bystrice zbrane neprezrádza: Bude to hokejový boom

BANSKÁ BYSTRICA - Obhajca titulu HC'05 iClinic Banská Bystrica si dosiaľ bezproblémovo užíval Kaufland play off Tipsport Ligy a ako nôž cez maslo sa dostal do finále.
Zdroj: 27862
Zdieľajte:

Do akej miery otupí jeho najväčšie prednosti Dukla Trenčín sa len odhaduje, všetci hráči sa však nastavili na tvrdý boj, ktorému na oltár slávy obetujú v mene klubového úspechu všetky sily. Pred úvodným zápasom na ľade súpera prezradili všetko, len jedno nie, účinné zbrane, ktorými sa vraj dokonale nachystali na predpokladané nástrahy súpera.

Prečítajte si aj

Štartuje play-off najlepšej ligy sveta: Vychutnajte si NAŽIVO boje NHL o Stanley cup!

Tréner Vladimír Országh nehľadí na doteraz pomerne ľahké série, radšej by uvítal také play off, ktoré odsýpa bez väčších prestávok. "Vtedy sa dostanú hráči do primeraného tempa, treba však brať do úvahy aj zranenia, a v tomto nám zopár dní navyše prišlo vhod. Prvý dvojzápas ukáže, či nám to pomohlo, alebo ublížilo, no v každom prípade sme na ľade počas tréningov robili všetko tak, aby sme sa stopercentne nachystali. Na Trenčín sa treba naozaj riadne nastaviť, je veľmi nepríjemný, šance sú vyrovnané, aj predchádzajúce zápasy v základnej časti tomu napovedajú. Každý jeden detail, výkony brankárov, momentálna forma, nastavenie hláv, takže naozaj maličkosti budú v konečnom účtovaní nesmierne dôležité."

Vladimír Országh nezabúda na divákov a chce im prostredníctvom hráčov ponúknuť také divadlo, že sa budú spontánne zabávať. "O tom to je, séria musí mať náboj, vyvolávať radosť. Samozrejme, niekto bude smutný, no to je už údel play off a my urobíme všetko, aby posledný zápas bol pre nás víťazný. Ten prvý začíname vonku, takto to dopadlo, vyberať sme si nemohli. Ak sa chceme v Trenčíne dobre do série odraziť, minimálne jeden zápas musíme vyhrať. Súper má za sebou semifinále so Zvolenom, ukázalo mi veľa dobrých vecí, najmä väčší hlad Trenčanov na finále. Vieme, čo sú ich prednosti, rovnako je to aj opačne, mužstvá uprednostňujú podobný štýl a systém hry, prečítali sme sa dôkladne. Aj nálada bude dôležitá, na tréningoch sa hráči zabávali, nemysleli na posledný krok, akoby v sebe ukrývali veľkú túžbu každého dotiahnuť celoročné úsilie do majstrovského titulu. Radi by sme si sériu užili, iný cieľ ako titul pochopiteľne nemáme. Ja osobne si naplno uvedomujem najmä to, že je kopec roboty pred nami, s najťažším krokom."

Kapitán Tomáš Surový po problémoch so zranením a nútenej pauze sa rozbiehal v play off proti Nitre až vo štvrtom poslednom zápase, no na Trenčín sa už nachystal v plnej sile. "Bol som trochu v inej situácii ako ostatní, najlepší tréning sú však samotné zápasy. Trenčín je veľmi kvalitný súper, mentálne silný, má skvelých lídrov. Jeho zbrane potrebujeme otupiť a využiť naše prednosti."

Aj Tomáš Surový sa bude vo výbornej atmosfére cítiť ako ryba vo vode. Po titule túži a aj tuší, že je veľmi blízko, a zároveň dosť ďaleko. "Finále nepochybne divákov strhne tak, ako sa patrí. Každý jeden hráč sa teší na to, čo príde, a to už dlhší čas. Súpera sme si preštudovali, každý jeden detail. Ako hráči sa na oboch stranách poznáme, no nerozmýšľame o tom. Máme trénerov, ktorí každého dôsledne rozobrali a je na každom z nás, ako sa na nich pripravíme. Čo na nich bude najviac platiť, to si necháme pre seba. Ani súper nevyjde s taktikou von, naše tajné zbrane sme naostrili po dôslednej analýze."

Na strážcu banskobystrického 'grálu' Jana Lukáša sa navalila veľká zodpovednosť, ktorá mu však kolená neláme. "Je to otázka názoru, či oddych viac prospeje, každý sa na to pýta. Netreba nad tým rozmýšľať, s tým sa musí jednoducho rátať. Trenčín hrá podobne ako my, asi to bude najťažšia séria pre nás. Do akej miery bude hra príťažlivá aj pre divákov, to sa uvidí. Začíname vonku, situácie sa opakujú, neustále je to však o tom, že musíme vyhrať štyrikrát."

Do veľkej miery to bude aj brankársky súboj Jana Lukáša s Michalom Valentom. "Len dúfam, že pri konečnom účtovaní vyjdem z tohto súboja lepšie. Miša celkom dobre poznám a finálové zápasy sa pokúsim zvládnuť lepšie ako on. Atmosféra pred plnými tribúnami pripomína motor a my sa pokúsime na ľade divákom obrovskú priazeň nejakým spôsobom vrátiť."

Po semifinálovej sérii v rámci regenerácie si Jan Lukáš opäť doprial porciu tataráku. "Tradične som zostal pri ňom, no nepreháňal som to, stačilo aj málo," narážal na rýchlu bezproblémovú sériu s Nitrou. "Dúfam, že mi tataráčik pomôže so silami aj teraz," zasmial sa a spomenul aj ďalšiu playoffovú insígniu. "Brada ma nehryzie, som na ňu zvyknutý, zvyknem pri nej chodiť z extrému do extrému, raz dohladka, inokedy ju nechám slobodne rásť. Po finále pôjde brada dole, koľko v sérii narastie však ťažko odhadnúť. Samozrejme, počas siedmich zápasov by sa predĺžila, no je mi to jedno, hlavne, že vyhráme. Odo mňa sa bude očakávať spoľahlivosť aj pri prípadných samostatných nájazdoch, nejako špeciálne som sa im nevenoval, pretože celú sezónu v rámci tréningu na ne dôjde. Hráči sú podobní, aj viete, čo pri nich urobia, no spoliehať sa na to pri množstve variantov nemožno."

Prečítajte si aj

Slováci, traste sa: Švédi predstavili svoje nové posily na MS

Obranca Branislav Kubka by mal v defenzíve spolu s ostatnými vytvoriť pred brankárom Lukášom nepriepustný priehradný múr. "Snažili sme sa počas čakania na súpera udržať v tempe a nebolo to jednoduché. Trenčín je ťažký súper, no sme vo finále a ľahkého by sme už nenašli. Hrá dobre dopredu, dozadu, má výborného brankára. Napätie narástlo, už sa nevieme dočkať, začíname vonku, no to nie je podstatné. Kto hrá zodpovedne, sústredene a sebavedome, tak mu je to naozaj jedno."

Aj Branislava Kubku by mala 'nakopnúť' finálová atmosféra. Doma pod Urpínom si jej užije dosýta a rovnako aj pod hradom Matúša Čáka. "Hokejový boom nastal v oboch mestách, nepochybne to bude o vysokom tempe a aj o snahe, kto do série vstúpi lepšie. Trenčín sme si odsledovali v zápasoch so Zvolenom, boli veľmi vyrovnané, možno až do takej miery, že Trenčanov stáli priveľa síl. My sme si dosýta oddýchli, možno až príliš, mali dva dni voľna po semifinále, a potom sme normálne trénovali klasický cyklus. Už v prvom zápase sa potrebujeme poriadne rozbehnúť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články