Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Štart playoff NHL v znamení drvivej výhry obhajcu, Tatar sa tešil z výhry

NEW YORK - V zámorskej NHL odštartovali v noci na štvrtok boje v playoff.
Zdroj: 27662
Zdieľajte:

Play off zámorskej hokejovej NHL sa začalo v noci na štvrtok vysokým triumfom dvojnásobných obhajcov Stanleyho pohára z Pittsburghu, ktorí na domácom ľade prevalcovali Philadelphiu 7:0. V drese Penguins zažiaril tretím hetrikom v play off v kariére kapitán Sidney Crosby. Brankár domácich Matt Murray zlikvidoval všetkých 24 striel Flyers a zaknihoval svoj tretí shutout v play off za sebou. Zápas číslo dva je na programe v noci na sobotu opäť v Pittsburghu.

Darilo sa Winnipegu, ktorý rovnako na domácom ľade zdolal Minnesotu 3:2. V drese víťazov absentoval slovenský krídelník Marko Daňo. O triumfe domácich rozhodol obranca Joe Morrow v 53. minúte. Hráči Wild dokázali otočiť z 0:1 na 2:1, potom ale Jets strelili dva góly. Pre Winnipeg je to prvé víťazstvo v play off v klubovej histórii. Zápas číslo dva sa bude hrať na ľade Jets v noci na sobotu.

V treťom súboji noci vyhrali hokejisti Vegas Golden Knights na domácom ľade nad Los Angeles Kings 1:0. Aj pre nováčika profiligy je to prvý triumf v play off v krátkych klubových dejinách. Rozhodol o ňom už vo 4. minúte obranca Shea Theodore. Slovenský útočník Tomáš Tatar za Knights odohral vyše 11 minút a do štatistík si zapísal jednu strelu a tri hity.

Prečítajte si aj

Štartuje play-off najlepšej ligy sveta: Vychutnajte si NAŽIVO boje NHL o Stanley cup!


NHL:
1. kolo play off


Východná konferencia, 1. zápas:
Pittsburgh - Philadelphia 7:0
/stav série: 1:0/

Západná konferencia, 1. zápasy:
Winnipeg - Minnesota 3:2
/stav série: 1:0/


Vegas - Los Angeles 1:0
/stav série: 1:0/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články