Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Asselin sa bitiek nebojí, Pulliho atak ho ale prekvapil

KOŠICE - HC Košice doma znížili stav série proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica na 1:2. V stretnutí zaujala aj bitka fínskeho obrancu Jereho Pulliho a kanadského útočníka Guillaumeho Asselina.
Zdroj: 27750
Zdieľajte:

Práve zámorský hokejista bol výraznou postavou tretieho stretnutia série, pretože takmer zaknihoval hattrick Gordieho Howea, nakoľko mu chýbala iba gólová asistencia. Všetko začalo nevine, nakoniec z toho bola ozajstná bitka v polovici stretnutia, v ktorej mal navrch Pulli: "Nebijem sa často, ani bitky nevyhľadávam, ale ak sa bude treba biť aj nabudúce, tak mi to povedzte dopredu a určite súpera zbijem. V tomto prípade ma ale Pulli poriadne prekvapil a prehral som. Nemal som veľa času niečo urobiť, vyletel na mňa dosť nečakane. Chcel som aspoň priniesť energiu do tímu a v podstate sa mi to aj poradilo, takže aspoň z toho pohľadu môžem byť spokojný," opísal zápasnícku situáciu Asselin.

Prečítajte si aj

Spilar rozhodol v predĺžení: Vyzdvihol silu kolektívu, vyjadril sa k Dudášovmu trestu

Určite aj tento moment Banskobystričanom pomohol ujsť z hernej letargie, akú predvádzali do prvého inkasovaného gólu, pretože potom sa obraz hry zmenil a vďaka zásahu Mareka Bartánusa v presilovke "barani" napokon aj vyrovnali. Skóre dokonca i otočili, postaral sa o to práve Guillaume Asselin, nádhernú prihrávku od Pavla Skalického nešlo nevyužiť: "Určite by som bol za tento gól šťastnejší, keby sme vyhrali. Bola to však naozaj krásna akcia. Skaldo mi poslal perfektnú prihrávku. Bol som trochu prekvapený, že puk skončil až pri mne, ale položil som hokejku a nasmeroval puk na bránu," vyjadril sa "Assassin", ako ho spoluhráči prezývajú.

V závere mali teda hráči HC ´05 iClinic Banská Bystrica nakročené k tretej výhre po sebe, no výsledok pustili: "Košice mali lepší štart do stretnutia. My sme sa zdvihli až časom, strelili sme dva góly, ale nestačilo to. Je veľmi ťažké prehrať takýmto spôsobom, kedy nám chýbali na víťazstvo iba nejaké tri minúty. Stále je to však 2:1 na zápasy pre nás, takže musíme pokračovať v nastolenom trende, zobrať si zo zápasu iba pozitíva a zajtra odohrať celý zápas, plných šesťdesiat minút," smutne konštatoval Asselin, ktorý pridal aj kľúčový poznatok zo stretnutia: "Musíme stav, keď v závere vyhráme, aj keď je to len o gól, udržať a nepanikáriť. Myslím si, že keď sa nám to podarí, tak budeme môcť byť spokojní," tvrdí: "Ďalší zápas bude úplne iný a verím, že ho vyhráme," dodal frankofónny Kanaďan.

ANKETA: Kto zvíťazí v štvrtom zápase série?

  • HC Košice

    44%

  • HC ´05 iClinic Banská Bystrica

    56%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články