Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spilar rozhodol v predĺžení: Vyzdvihol silu kolektívu, vyjadril sa k Dudášovmu trestu

KOŠICE - Košičania dokázali pred vlastnými fanúšikmi znížiť stav série proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica na 1:2 z ich pohľadu, avšak stále o jeden bod prehrávajú.
Zdroj: 27749
Zdieľajte:

V predĺžení o tom rozhodol 37-ročný krídelník Gabriel Spilar, pre ktorého to bol prvý presný zásah a aj prvý kanadský bod v tohtoročnom play-off: "Som strašne šťastný, ako sme pristúpili k zápasu aj napriek tomu, že sa pre nás nevyvíjal priaznivo. Odohrali sme skutočne dobrý zápas ako kolektív, a tak sme to zlomili. Aj keď stále prehrávame, ale veríme, že táto výhra nás posunie hlavne psychicky hore, pretože fyzicky sme na tom dobre. Vidíme, že keď ťaháme všetci za jeden koniec, tak môžeme vyhrávať. Mohli sme ale aj prehrať, pretože Banská Bystrica má veľmi dobré mužstvo, ale treba sa z toho potešiť. Zobrať si z toho pozitíva," povedal košický rodák: "Tak, ako hovorí známa fráza, môžeme sa potešiť do polnoci a potom sa pripraviť na ďalší zápas," doplnil.

Prečítajte si aj

VIDEO Dráma v Košiciach: Zápas sa rozhodoval až v predĺžení

"Oceliari" síce viedli v druhej tretine 1:0, avšak Banskobystričania skóre vyrovnali a následne aj dostali na svoju stranu, takže Košice musel doháňať manko: "Bolo to naozaj ťažké, pretože čas nám ubiehal, ale podarilo sa nám vyrovnať. Priklonilo sa k nám aj šťastie, bez toho to nejde. Sme radi, že sme ten bod uhrali," pokračoval Spilar, ktorý si ale zásluhy, aj napriek tomu, že rozhodol v predĺžení, nechcel privlastňovať: "Strela od modrej. David Pacan tam výborne clonil a vlastne aj dorážal, ale ten puk sa dostal ku mne. Vôbec by som sa ale tomuto nevenoval, aj keď to bol víťazný gól. Veľmi sa tešíme z našej predvedenej hry a verím, že aj vďaka divákom, ktorých znova príde o niečo viac, vyhráme vytúžený druhý bod a vyrovnanie série sa nám podarí."

Spilar sa vyjadril aj k trestu pre Martina Dudáša od DK SZĽH a zároveň nepotrestaniu Patrika Lampera s Jánom Brejčákom: "Ťažko sa nad tým zaoberať, dôležité sú výsledky na ľade. Ak by to bolo 0:3, tak by sme boli na smiech, ale myslím si, že naše vedenie robí všetko pre to, aby ten trest Martina Dudáša dalo na správnu mieru a my sme tu na to, aby sme hrali," premáhal sa na diplomatickú odpoveď.

Prečítajte si aj

Košice zverejnili stanovisko k rozhodnutiu DK o zákrokoch Lampera, Dudáša a Brejčáka

Zároveň je rád, že séria s HC ´05 iClinic Banská Bystrica ponúka ostré situácie a hráči si nedarujú nič: "Určite sa hrá tvrdo, ale ja som rád, že to vyzerá tak, ako vyzerá, že tam nie je žiadny rešpekt ani od nás, ani od Banskej Bystrice," dodal Gabriel Spilar.

ANKETA: Kto zvíťazí v štvrtom zápase série?

  • HC Košice

    44%

  • HC ´05 iClinic Banská Bystrica

    56%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články