Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Fleury sa dostal do prestížneho klubu brankárov, ktorých je v histórii hokeja iba trinásť

NEW YORK - Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili v noci na utorok v zámorskej NHL na ľade Philadelphie Flyers 3:2 a upevnili si pozíciu na čele Pacifickej divízie.
Zdroj: 27713
Zdieľajte:

Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese nováčika nebodoval, počas 13:05 minút vyslal na súperovu bránku dve strely. Brankár "zlatých rytierov" Marc-Andre Fleury predviedol 38 úspešných zákrokov a vychytal svoje jubilejné 400. víťazstvo v základnej časti NHL.

Prečítajte si aj

Boje o majstrovský titul začínajú: Sledujte NAŽIVO všetky zápasy play off Tipsport Ligy!

Tridsaťtriročný Kanaďan sa stal 13. brankárom v histórii s týmto míľnikom a iba tretím aktívnym, keď sa zaradil po bok Roberta Luonga z Floridy Panthers (467) a Henrika Lundqvista z New Yorku Rangers (430). "Je to pekné číslo. Asi budem na to viac hrdý, až keď skončím. Teraz stále chytám a teším sa na ďalší zápas," povedal Fleury zámorským médiám. Miľnik ocenil aj jeho tréner Gerard Gallant: "Je to fantastický úspech. On je ešte lepší človek ako brankár a to hovorí za všetko." Golden Knights vyhrali tretí zápas za sebou a na čele Pacifickej divízie majú pred San Jose komfortný dvanásťbodový náskok.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články