Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusi boli zdolateľní, ale rozhodli chyby a tridsať sekúnd, smútili Česi

PJONGČANG - Olympijskí športovci z Ruska sa stali prvými finalistami hokejového turnaja na ZOH v Pjongčangu. V piatkovom semifinálovom dueli zdolali v Hokejovom centre v Kangnungu Česko 3:0. V nedeľňajšom súboji o zlato (5.10 SEČ) sa stretnú s úspešnejším z dvojice Kanada - Nemecko (v piatok od 13.10), ČR čaká v sobotu zápas o bronz (13.10).
Zdroj: 27610
Zdieľajte:

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Martin Erat, kapitán ČR: "Mali sme svoje šance, žiaľ, góly sme z nich nedali. Tridsať sekúnd v druhej tretine rozhodlo zápas. Urobili sme tam dve chyby, to sa nemôže stať. Chýbal kúsok, ktorý sme potrebovali, aby sme hrali o zlato. Musíme si to rozobrať a pripraviť sa na sobotu."

Prečítajte si aj

Nagano sa nezopakuje, v Pjongčangu sa po prvom semifinále rysuje finále snov

Michal Řepík, útočník ČR: "Rusi boli zdolateľní. Pokazili sme si to v druhej tretine, inkasovali sme prvý gól a hneď v ďalšom striedaní sme spravili chybu, po ktorej nám dali aj druhý. V tretej tretine sme ich tlačili, ale nedostávali sme sa pred bránku, väčšinu času sme hrali popri mantineloch. Rusi si to asi viac zaslúžili. Čo sa týka presiloviek, nejaké strely sme mali, v druhej tretine sme netrafili odkrytú bránku, ostatné súper dobre ubránil. Sme sklamaní, chvíľu to bude trvať, kým sa z toho otrasieme, ale vieme, o čo tu ide. Stále je v hre olympijská medaila a v sobotu pôjdeme za ňou."

Prečítajte si aj

TOP 5 neznámych hráčov, ktorí si spravili meno v Pjongčangu, ale na medailu nedosiahnu

Josef Jandač, tréner ČR: "Bohužiaľ sme stratili zlatý sen, ktorý sme tu žili. Rozhodli dva rýchle góly v druhej tretine. Potom sme do Rusov búšili, ale trápi nás koncovka. Chlapcom nemôžem nič vytknúť, jediné, čo nám chýba, je, že nedávame góly. Presilovky neboli zle zohrané, ale v kľúčových momentoch sme netrafili bránku. Urobíme všetko pre to, aby sme v sobotu zvíťazili a v poslednom zápase na olympiáde sa radovali."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články