Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Ruská mašina sa rozbehla: Zo Slovincov si spravila trhací kalendár!

PJONGČANG - Olympijskí športovci z Ruska zvíťazili vo svojom druhom zápase na ZOH v Pjongčangu nad hokejistami Slovinska.
Zdroj: 27496
Zdieľajte:

Slovinci zakončia svoje skupinové boje už v sobotu o 13.10 SEČ proti Slovensku. Olympijskí športovci z Ruska si v rovnakom čase zahrajú s USA.

Prečítajte si aj

Hlasy po zápase: Útočník USA prezradil, čo si na nás pripravili, plán splnili na sto percent

Ruská zborná, aj keď pod názvom Olympijskí športovci z Ruska, sa už naplno rozbehla a chcela odčiniť úvodnú prehru na turnaji so Slovenskom. Od začiatku duelu posielala na slovinskú bránku jednu strelu za druhou, no dlho sa nevedela gólovo presadiť.

Podarilo sa jej to až v závere úvodnej tretiny, keď najprv Mozjakin premenil presilovku a na 2:0 upravil o niekoľko sekúnd neskôr Kovaľčuk. Druhá tretina bola jasne v ich réžii. V 26. minúte pridal počas ďalšej presilovky tretí gól Barabanov, v 29. zvýšil na 4:0 Kablukov a v 31. dal svoj prvý gól v stretnutí Kaprizov.

Slovincom sa podarilo skorigovať v 34. minúte zásluhou Muršaka, ale dominanciu súpera nezastavili a do druhej prestávky išli za stavu 1:6 po ďalšom zásahu Kovaľčuka. V tretej tretine pridal ďalšie dva góly Kaprizov a skompletizoval hetrik. Niekoľko sekúnd pred koncom ešte skorigoval skóre Pance.

B-skupina:

OŠR - Slovinsko 8:2 (2:0, 4:1, 2:1)

Góly: 19. Mozjakin (Dacjuk, Gusev), 19. Kovaľčuk (Jakovlev, Andronov), 26. Barabanov (Grigorenko, Kalinin), 29. Kablukov (Kovaľčuk, Zub), 31. Kaprizov (Gusev, Kiselevič), 38. Kovaľčuk (Kalinin, Andronov), 42. Kaprizov (Dacjuk, Kiselevič), 48. Kaprizov (Zub, Gusev) – 34. Muršak (Verlič, Kuralt), 60. Pance (Sabolič). Rozhodovali: Lemelin (USA), Stricker (Švaj.) - Kohlmüller (Nem.), Sormunen (Fín.), vylúčení: 4:3, presilovky 2:0, oslabenia: 0:0.

zostavy:

OŠR: Košečkin (41. Sorokin) - Vojnov, Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, Zub, Zubarev, Jakovlev - Kalinin, Andronov, Kovaľčuk - Kaprizov, Dacjuk, Gusev - Barabanov, Prochorkin, Širokov - Mozjakin, Grigorenko, Telegin - Kablukov

Slovinsko: Gračnar – Robar, Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Repe, Pavlin – Verlič, Muršak, Urbas – Sabolič, Tičar, Jeglič – Pance, M. Rodman, Goličič – Kuralt, Mušič, Ograjenšek - Hebar

tabuľka B-skupiny:
1. USA 2 1 0 1 0 4:4 4
2. OŠR 2 1 0 0 1 10:5 3
3. SLOVENSKO 2 1 0 0 1 4:4 3
4. Slovinsko 2 0 1 0 1 5:10 2

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články