Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chára skóroval spoza vlastnej bránky, kríza Chicaga sa prehlbuje

NEW YORK - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára prispel v noci na stredu v zámorskej NHL svojím gólom k víťazstvu Bostonu 5:2 nad Calgary.
Zdroj: 27450
Zdieľajte:

Kapitán Bruins spečatil v 57. minúte do prázdnej bránky triumf domáceho tímu, bol to pre neho šiesty presný zásah v sezóne. Jeho krajan Marek Hrivík sa nezmestil do zostavy Flames.

V ďalšom stretnutí Detroit so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom zdolal doma Anaheim tesne 2:1. "Králi" z Los Angeles v zostave s Mariánom Gáboríkom neuspeli na ľade Caroliny, kde prehrali 3:7. Hetrikom sa na suverénnej výhre Hurricanes podieľal obranca Justin Faulk.

Prečítajte si aj

Slovákov čaká krst ohňom: Ako zvládnu boj s najväčším favoritom na zisk olympijského zlata?

Hráči New Yorku Islanders podľahli Columbusu 1:4. V domácej bránke odchytal celý zápas Jaroslav Halák, ktorý čelil až 51 súperovým strelám, za svoj chrbát pustil štyri puky. Buffalo si poradilo s Tampou Bay 5:3, hosťom pre zranenie nohy stále chýba slovenský brankár Peter Budaj.

Winnipeg otočil domáci duel s Washingtonom a zvíťazil 4:3 po predĺžení. Slovenský útočník v službách Jets Marko Daňo sledoval zápas ako zdravý náhradník z tribúny.

Už siedmu prehru v sérii zaznamenali hráči Chicaga Blackhawks, keď podľahli Vegas 2:5 a patrí im až 12. miesto v tabuľke Západnej konferencie. Golden Knights sa vďaka triumfu opäť posunuli na čelo celej profiligy. Slovenský útočník "jastrabov" Tomáš Jurčo strávil na ľade 10:48 minút, do bodových štatistík sa nezapísal. Druhý triumf v rade si pripísal najhorší tím sezóny Arizona Coyotes, keď zdolal San Jose Sharks 2:1.

Prečítajte si aj

Gáborík odohral svoj posledný zápas ako "kráľ", zo slnečnej Kalifornie sa sťahuje do mrazivej Kanady


NHL:
Boston - Calgary 5:2 /CHÁRA za domácich 1+0/, Buffalo - Tampa Bay 5:3, Carolina - Los Angeles 7:3, New York Islanders - Columbus 1:4 /HALÁK v domácej bránke inkasoval štyri góly, mal 47 úspešných zákrokov/, Philadelphia - New Jersey 4:5 pp a sn, Pittsburgh - Ottawa 6:3, Detroit - Anaheim 2:1, Minnesota - New York Rangers 3:2, Nashville - St. Louis 4:3 pp, Winnipeg - Washington 4:3 pp, Vegas - Chicago 5:2, San Jose - Arizona 1:2

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články