Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice posilnili trénerskú lavičku o majstra sveta, ten už v mužstve pôsobil

KOŠICE - Informáciu priniesla oficiálna stránka klubu.
Roman Šimíček (vzadu vľavo) počas sezóny 2014/15.
Roman Šimíček (vzadu vľavo) počas sezóny 2014/15. Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Český hokejový tréner Roman Šimíček sa vrátil do HC Košice. V A-mužstve "oceliarov" vytvorí rovnocennú trénerskú dvojicu s Marcelom Šimurdom, ktorý mužstvo viedol po nedávnom odvolaní Milana Jančušku.

Prečítajte si aj

VIDEO Crosby verzus Ovečkin: Sleduj NAŽIVO súboj najväčších hviezd NHL!

K doplneniu trénerského štábu došlo aj napriek pozitívnym výsledkom HC Košice pod vedením Marcela Šimurdu, ktorému asistuje Peter Bartoš. Tí začiatkom januára nahradili dvojicu Milan Jančuška - Jerguš Bača. "Čas ukázal, že Marcel Šimurda sa prejavil ako veľmi zdatný tréner, čo nám skomplikovalo situáciu v pozitívnom slova zmysle. Nedostali sme sa preto do situácie, že by sme za každú cenu museli nájsť hlavného trénera, ale skôr sme sa priklonili k riešeniu doterajšie trénerské duo vyvážiť a jednoznačne posilniť. Roman Šimíček vytvorí s Marcelom Šimurdom rovnocennú a vyváženú dvojicu a verím, že za veľmi krátky čas si vyprofilujú spôsob komunikácie a zodpovednosti. Keďže sme uvažovali o spolupráci nad rámec aktuálnej sezóny, nechceli sme sa obmedziť iba na aktuálne dostupných trénerov. Diskusiami o vhodnosti kandidátov sa zoznam postupne zužoval. Jedným z top kandidátov pre budúcu spoluprácu bol pre nás aj Roman Šimíček, ktorý o našom záujme vedel a spoluprácu pre budúcnosť akceptoval," uviedol výkonný riaditeľ HC Košice Rastislav Rusič.

Bývalý útočník a majster sveta z roku 1999 už v Košiciach pôsobil v pozícii asistenta Petra Oremusa. Táto dvojica doviedla "oceliarov" v roku 2015 k zatiaľ poslednému majstrovskému titulu. V klube však obaja skončili začiatkom októbra 2015 pre neuspokojivé výsledky mužstva.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články