Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Róth je za šancu v Detve rád, odoberie mu to starosti s cestovaním a predĺži si ročník

BANSKÁ BYSTRICA/DETVA - 23-ročný útočník Mário Róth dohrá aktuálnu sezónu v HC 07 Detva, kde ho na hosťovanie poslal úradujúci šampión HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 25801
Zdieľajte:

V rozhovore pre náš portál mladík uviedol, že s týmto krokom je veľmi spokojný, nakoľko mu to zaistí zápasovú prax. Spoločne s ním ide pod Poľanu aj Martin Andrisík: "Pre nás bolo len dobré, že sme sa dostali do Detvy, kde budeme pravidelne hrať a hlavne, že nepôjdeme do 1. ligy, lebo tá úroveň je inde. Sme radi , že ideme teda tam a hlavne je dôležité, aby sme veľa hrávali. Dobré to je aj z toho pohľadu, že máme šancu sa ešte lepšie pripraviť na novú sezónu," hovorí rodák z Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj

Z HC ´05 iClinic Banská Bystrica odchádza trojica mladých útočníkov

"Prišiel za mnou Julo Koval a povedal, že sa dohodili a že idem na hosťovanie. Prijal som to dobre. Keďže v Banskej Bystrici miesto pre mňa teraz asi nebolo, tak som rád, že si zahrám niekde inde. Sezóna bude ešte dlhá. Čaká nás dvanásť zápasov základnej časti a ďalších dvanásť asi v baráži," pokračuje mladík, ktorý v posledných troch sezónach za Detvu odohral osem duelov v rámci krátkodobých hosťovaní.

Prečítajte si aj

Országh: Nie všetko nám vyšlo podľa predstáv, ale sme spokojní a pripravení na play-off

Ten si pochvaľuje aj dostupnosť z mesta pod Urpínom, kde žije: "Z možností je to najbližšie k Banskej Bystrici. Verím, že budem veľa hrávať, mať zápasovú prax a predĺži sa mi sezóna," tvrdí Róth, pre ktorého to bude v tejto sezóne už tretí klub, pretože doposiaľ striedavo nastupoval aj za Trnavu: "Bolo to dosť náročné na cestovanie, pretože keď sme hrali na východe, tak Trnava nás brala na polceste a taktiež to bolo náročnejšie aj na trénovanie, nakoľko tých zápasov bývalo viac po sebe, ale na druhej strane nám to dalo veľa, keďže sme hrávali, mali sme zápasovú prax a predsa, zápas dá viac, ako len tréning. Som rád, že to takto bolo celý rok," ozrejmil situáciu posledných mesiacov.

Prečítajte si aj

Prehľad všetkých prestupov v tímoch Tipsport ligy počas posledného januárového dňa

Mário Róth aj Martin Andrisík tak počas prvého februárového dňa absolvovali prvý tréning v novom pôsobisku, v piatok ich čaká premiéra na ľade Popradu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články