Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Jurčo najväčším "tvrďasom" Chicaga, Gáborík opäť nulový

NEW YORK - V dvoch zápasoch zámorskej NHL nastúpilo v noci na štvrtok trio slovenských hokejistov, bodovať sa však nepodarilo ani jednému z nich.
Zdroj: 26474
Zdieľajte:

Z víťazstva sa tešil iba Marián Gáborík, jeho Los Angeles Kings uspeli na ľade Calgary Flames 2:1 po predĺžení. V zostave domácich sa predstavil Marek Hrivík. Gáborík v roku 2018 ešte neskóroval, nebodoval v piatom stretnutí v rade.

Hrivík odohral tretí zápas v aktuálnej sezóne, na bránku vyslal jednu strelu. Domáci viedli 1:0, no "králi" vyrovnali v tretej tretine a 27 sekúnd pred koncom predĺženia strelil ich víťazný gól Tanner Pearson.

Prečítajte si aj

VIDEO Nylander vyrovnal rekord NHL: Predĺženie ukončil po 6 - tich sekundách

Šancu v kádri Chicaga dostal po druhý raz v sezóne Tomáš Jurčo, "čierni jastrabi" však doma prehrali s Torontom 2:3 po predĺžení. Jurčo bol so štyrmi "hitmi" najaktívnejším bodyčkárom Chicaga. Víťazný gól strelil William Nylander už po šiestich sekundách nadstaveného času, keď premenil trestné strieľanie. Útočník hostí sa hneď po vhadzovaní dostal do úniku, prešiel cez obrancu Duncana Keitha, ktorý ho nedovolene zastavil. Nylander následne duel rozhodol kľučkou do bekhendu. "Som rád, že som strelil gól a hneď víťazný, pretože som mal aj v predchádzajúcich zápasoch niekoľko šancí, ktoré som nepremenil," povedal Nylander pre nhl.com.

Švédsky zakončovateľ sa delí so štyrmi hráčmi o rekord profiligy o najrýchlejší gól v predĺžení. Šesť sekúnd stačilo na gól aj Matsovi Sundinovi, Davidovi Legwandovi, Alexandrovi Ovečkinovi a rovnaký kúsok predviedol v prebiehajúcej sezóne aj Andreas Athanasiou z Detroitu.

Prečítajte si aj

FOTO ZOH bez 5 ruských hokejových hviezd: Na vine je doping!


NHL:


CHICAGO BLACKHAWKS - TORONTO MAPLE LEAFS 2:3 pp (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Góly: 6. Seabrook (Kane, Schmaltz), 48. Schmaltz (Anisimov, Hinostroza) – 17. Marner (Gardiner, Hainsey), 45. Kadri (Bozak, van Riemsdyk), 61. Nylander (trestné strieľanie). Brankári: Glass - Andersen, strely na bránku: 36:36, 21.563 divákov

CALGARY FLAMES - LOS ANGELES KINGS 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Góly: 15. Monahan (Gaudreau, Ferland) – 45. Muzzin (Kopitar, Doughty), 65. Pearson (Doughty, Brown). Brankári: Smith - Kuemper, strely na bránku: 31:27, 19.004 divákov


Slováci v akcii:
Tomáš Jurčo (Chicago) 10:48 0 0 0 0 1 2
Marek Hrivík (Calgary) 07:10 0 0 0 0 1 0
Marián Gáborík (Los Angeles) 12:31 0 0 0 0 0 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR/hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články