Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan padol s Nižnekamskom, česť zachraňoval Hrnka

NIŽNEKAMSK - Hráči HC Slovan Bratislava prehrali v utorňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Neftechimiku Nižnekamsk 1:5. O osude stretnutia rozhodla druhá tretina, v ktorej hostia inkasovali tri góly.
Zdroj: 17347
Zdieľajte:

Zverenci Eduarda Zankovca majú za sebou štvrtý duel zo šesťzápasovej série na klziskách súperov. V tabuľke Západnej konferenci im patrí dvanásta priečka, Nižnekamsk má istý postup do play off na "východe". Slovan bude najbližšie hrať vo štvrok na ľade bieloruského Dinama Minsk.

Prečítajte si aj

Švajčiari berú na OH hráčov len z domácej NLA, v tíme sú skúsenosti na rozdávanie

Neftechimik Nižnekamsk - HC Slovan Bratislava 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Góly: 17. Hanzl (Gustafsson, Filatov), 25. Hanzl (Sexton, Filatov), 31. Porjadin (Bryncev, Kulikov), 33. Avcin (Bikmullin), 47. Filatov (Sexton) - 51. Hrnka (Despres, Genoway). Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3740 divákov.

Neftechimik Nižnekamsk: Makarov - Piganovič, Gustafsson, Bryncev, Ogurcov, Šaripzjanov, Volgin, Fazylzianov - Filatov, Hanzl, Sexton - Everberg, Jeglič, Chajrullin - Bikmullin, Jakimov, Avcin - Porjadin, Kulikov, Arkalov

Slovan Bratislava: Sedláček (33. Štěpánek) - Meszároš, Sersen, Després, Bačik, Voráček, Černý, Hedera - Řepík, Boychuk, Mikúš - Garbutt, Hrnka, Genoway - Skalický, Šťastný, Sloboda - Réway, Šerbatov, Hecl - Sádecký

Prečítajte si aj

Zvolen opúšťa kanadská opora: Limitovali ho zdravotné problémy, mieri na sever

V bránke Slovana dostal prednosť Sedláček, ktorý v minulom zápase vystriedal Štěpánka približne v polovici duelu. Hneď v úvode prežili hostia bez inkasovaného gólu oslabenie o dvoch hráčov po vylúčeniach Bačíka a Garbutta. Na prvú prestávku však napriek tomu išli za nepriaznivého stavu po tom, ako v 17. minúte otvoril skóre Hanzl.

Ten istý hráč zdvojnásobil v 25. minúte náskok domácich. Druhé dejstvo sa "belasým" stalo osudným rovnako ako v nedeľu v Ufe (3:5). Aj teraz v ňom inkasovali trikrát, strelecky sa presadili ešte Porjadin a Avcin. Jeho gól vyhnal z bránky Sedláčka, ktorý si tak so Štěpánkom vymenil úlohy z predchádzajúceho súboja.

Šance Slovana na zdramatizovanie vývoja definitívne pochoval v 47. minúte Filatov v presilovej hre. Hosťom sa podarilo iba kozmeticky skorigovať výsledok, keď Hrnka v 51. minúte zužitkoval presilovku a strelil aspoň čestný zásah. V zostávajúcom čase sa už iba dohrávalo za rozhodnutého stavu.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články