Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Švajčiari berú na OH hráčov len z domácej NLA, v tíme sú skúsenosti na rozdávanie

BERN - Tréner švajčiarskej hokejovej reprezentácie Patrick Fischer zverejnil 25-člennú nomináciu na ZOH v Pjongčangu, ktorú poskladal výlučne z hráčov z najvyššej domácej súťaže.
Zdroj: 23409
Zdieľajte:

Fischer vsadil na osvedčené mená, 17 hokejistov z nominovaného kádra sa predstavilo aj na vlaňajších MS v Kolíne nad Rýnom a Paríži. "S Leonardom Genonim, Jonasom Hillerom a Tobiasom Stephanom máme v kádri troch najlepších brankárov z domácej ligy, ktorí majú bohaté medzinárodné skúsenosti. V defenzíve staviame na herne vyspelých a skúsených obrancoch, v ofenzíve na kompletných útočníkov, ktorí pracujú dobre v útoku i obrane a vyznačujú sa silou v osobných súbojoch," citoval reprezentačného trénera oficiálny web Švajčiarskeho hokejového zväzu.

Prečítajte si aj

ONLINE z KHL: Neftechimik Nižnekamsk - HC Slovan Bratislava

Helvéti odlietajú do Soulu 7. februára, pred ZOH absolvujú na kórejskej pôde ešte krátke sústredenie, prvý zápas na olympijskom turnaji odohrajú 15. februára proti obhajcovi titulu Kanade. V A-skupine sa stretnú ešte s domácim tímom a Českom.

Nominácia Švajčiarska na ZOH v Pjongčangu:

Brankári: Leonardo Genoni (SC Bern), Jonas Hiller (EHC Biel), Tobias Stephan (EV Zug)

Obrancovia: Eric Blum (SC Bern), Raphael Diaz (EV Zug), Félicien Du Bois (HC Davos), Philippe Furrer (HC Lugano), Patrick Geering (ZSC Lions), Romain Loeffel (Servette Ženeva), Dominik Schlumpf (EV Zug), Ramon Untersander (SC Bern)

Útočníci: Cody Almond (Servette Ženeva), Andres Ambühl (HC Davos), Simon Bodenmann (SC Bern), Enzo Corvi (HC Davos), Gaëtan Haas (SC Bern), Fabrice Herzog (ZSC Lions), Denis Hollenstein (EHC Kloten), Simon Moser (SC Bern), Vincent Praplan (EHC Kloten), Thomas Rüfenacht (SC Bern), Reto Schäppi (ZSC Lions), Tristan Scherwey (SC Bern), Pius Suter (ZSC Lions), Joël Vermin (Lausanne HC)

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články