Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Matúš Matis: Už ani neviem, ako dlho som nedal gól, som rád, že to tam konečne padlo

ZVOLEN: V 39. kole hokejovej Tipsport ligy sa vo Zvolene stretli v derby zápase domáci HKM Zvolen a HC 07 Orin Detva. Po dlhých gólových suchotách sa krásnym tečom Kováčikovej strely presadil domáci krídelník Matúš Matis.
Zdroj: 27204
Zdieľajte:

Vo veľmi nervóznom zápase sa napokon zrodilo víťazstvo Zvolena 6:3, ale priebeh zápasu nebol vôbec tak jednoznačný. V 18. minúte otvoril skóre Obdržálek. V 38. minúte zvýšil Špirko a následne znižoval Belluš. Vrece s gólmi sa roztrhlo až v tretej tretine, keď najskôr na 3:1 zvýšil Matis, potom prišla trojminútovka, v ktorej najskôr vyrovnali skóre Videlka s Murčekom, ale následne kontroval Steén, ktorý strelil víťazný gól Zvolena. Pri záverečnej powerplay Detvy prikrášlili výsledok na konečných 6:3 Coffman a Drgoň.

Prečítajte si aj

VIDEO Spomienka Mikúša na hrôzostrašný faul na MS: Bojoval som o život a na dva roky prišiel o hokej!

Po dlhých gólových suchotách sa krásnym tečom Kováčikovej strely presadil domáci krídelník Matúš Matis. „Už ani neviem, ako dlho som nedal gól, ale bolo to poriadne dávno, takže som veľmi rád, že mi to tam konečne padlo,“ povedal po zápase zvolenský útočník.

„Tento zápas bol veľmi rozkúskovaný. Som veľmi rád, že sme vyhrali. Je to cenné víťazstvo a my musíme ísť ďalej,“ hodnotil zápas Matis.

V zápase panovala nervozita, z čoho plynulo veľké množstvo vylúčených hráčov. „Je to derby a derby zápasy také bývajú. Rozhodcovia dnes pískali všetko, a preto bolo toľko vylúčení,“ povedal na margo nervózneho zápasu.

Detva favoritovi kládla veľký odpor. „Detva hrá úplne iný hokej ako na začiatku sezóny. Hrajú tvrdý hokej, ktorý je pre každého veľmi nepríjemný. Pred zápasom sme si hovorili, že musíme byť na tento štýl hry pripravení.“

Matis zvyšoval na 3:1 krásnym tečom. „Nastavil som hokejku a Jožo Kováčik mi ju trafil. V jednoduchosti je krása, a teda aj ja musím svoju hru zjednodušiť,“ popísal Matúš Matis gólovú situáciu zo svojho pohľadu.

Po tom, čo Banská Bystrica prehrala s Trenčínom sa Zvolen dostal na rozdiel bodu od vedúcej Banskej Bystrice. Matis však nepozerá na tabuľku, ale na konkrétne zápasy. „Dnes sme vyhrali a teraz sa už musíme pripravovať na ďalšie kolo,“ uzavrel Matúš Matis.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články