Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Spomienka Mikúša na hrôzostrašný faul na MS: Bojoval som o život a na dva roky prišiel o hokej!

BRATISLAVA - Takéto chvíle by nechcel zažiť žiadny hokejista. Juraj Mikúš by najradšej vrátil čas späť.
Zdroj: 27197
Zdieľajte:

Juraj Mikúš mal za sebou štyri sezóny v KHL a účasť na štyroch svetových šampionátoch, keď pocítil odvrátenú tvár života športovca. Nepríjemné zdravotné problémy vyradili vicemajstra sveta z roku 2012 z hry na celé dva roky.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2012

Tento moment by určite Juraj Mikúš najradšej vymazal z pamäti. Slovensko sa na týchto MS 2012 dostalo až do finále, kde podľahlo Rusku 2:5. Vráťme sa však do štvrťfinále, Slováci nastúpili proti favorizovanej Kanade a celý zápas s ňou držali tempo. Potom to prišlo... Do konca zápasu zostávalo LEN 164 sekúnd a my sme hrali presilovku. Juraj Mikúš zobral puk a nabral slušnú rýchlosť. V tom ho kolenom zasiahol kapitán Kanady Ryan Getzlaf.

Prečítajte si aj

Hokejistom Slovana zápas nevyšiel: Ufa vyhnala Štěpánka z brány

Slovenský hokejista pre Denník N povedal: "Nehnevám sa na neho. Nechápem však jedno: taká hviezda a k veci sa nedokáže postaviť ako chlap. Namiesto toho kapitán Kanady hovorí, že ma zasiahol ramenom. Ani náhodou."

Niekdajší veľký talent slovenského hokeja, ktorý žiaril v Skalici po boku Žigmunda Pálffyho, má toho za sebou dosť. Ťažkosti s kolenom sa ťahali od MS 2012 v Helsinkách po MS 2014 v Minsku. Z najhoršieho je Mikúš vonku, stále však nemôže hovoriť o stopercentnom zdravotnom stave. "Nešetrím sa, na ľade idem naplno. Mimo ľadu som po tých jedenástich operáciách opatrnejší, nebehám, neskáčem, snažím sa robiť čo najviac posilňovacích cvičení na koleno. Po toľkých operáciách to už nikdy nebude také ako predtým." povedal nedávno pre TASR.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR, denník N

Diskusia

Podobné články