Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

PREVIEW Sedem Slovákov sa tento rok predstaví na Spengler Cupe, všetci v jednom tíme

DAVOS - Najstarší turnaj na svete, Spengler Cup, tento rok prichádza s 91. vydaním, ktorého sa zúčastnia siedmi Slováci.
Zdroj: 25589
Zdieľajte:

Patrik Rybár

Jednoznačná brankárska jednotka HK Mountfield Hradec Králové a najlepší brankár aktuálnej sezóny v českej Extralige bude alfa a omega aj na Spengler Cupe. Minulý rok na ňom odchytal dva zápasy.

Matej Bartozel

Len 19-ročný brankár českého tímu, ktorý sa už dostal na lavičku prvého tímu, do hry v áčku však ešte nezasiahol. Aj tak sa ale zmestil medzi trio nominovaných brankárov.

Prečítajte si aj

Spengler Cup: Davos aj Švajčiarsko museli riešiť problémy so zraneniami, súpisky sa výrazne menili

Martin Gernát

Na to, že niekoľko úvodných mesiacov sezóny bol bez klubu, tak to skúsený obranca zobral zhurta, pretože počas tohto ročníka si oblečie už dres štvrtého tímu. Trikrát nastúpil za Prešov, v dvoch prípadoch za HC Košice, až ho nedávno kvôli zraneniam zobralo na hosťovanie švajčiarske Lausanne HC, kde odohral tri skvelé zápasy. Ako jednu z dvoch posíl si ho tréner Václav Sýkora zobral na Spengler Cup.

Prečítajte si aj

Ďalší Slovák si zahrá na Spengler Cupe: Reprezentant nastúpi v českom tíme!

Dominik Graňák

34-ročný obranca už počas kariéry prežil hocičo, ale na Spengler Cupe nastúpi prvýkrát. Reprezentačný obranca v tejto sezóne odohral 34 zápasov (1+6).

René Vydarený

So Spenglerom Cupom už skúsenosti spred roka má, odohral však iba dva zo štyroch zápasov. Odchovanec Slovanu je v Hradci cenený hlavne za defenzívnu robotu, aj preto získal v tomto ročníku iba dve asistencie.

Prečítajte si aj

Bartánus sa na Spengler Cup tešil vďaka otcovmu rozprávaniu, v Davose prežil úžasný turnaj hneď dvakrát

Lukáš Cingel

25-ročný krídelník zo Žiliny prišiel do Hradca zo Sparty Praha počas tohto leta a zatiaľ sa mu darí. Reálne má šancu na účasť na ZOH v Pjongčangu. V Extralige však strelil len tri góly a pridal sedem asistencií. Na Spengler Cupe to bude jeho premiéra.

Roman Kukumberg

Ďalší veleskúsený hráč v tíme z Hradcu Králové sa stará nie len o body, ale aj o čiernu robotu. Štvrtá sezóna v tomto českom tíme prinesie jeho druhú účasť na Spengler Cupe. Minulý rok strelil dva góly v troch zápasoch.

Tomáš Zigo

25-ročný center sa do nominácie síce dostal, ale uvidíme, či zasiahne aj do hry, pretože v Extralige po prestupe z HC ´05 iClinic Banská Bystrica nastúpil len deväťkrát, dlho laboruje so zranením. Začiatkom decembra však začal trénovať.

Prečítajte si aj

Fínsky účastník ide na Spengler Cup len s jednou posilou a bez mladého Slováka, súpiska je uzavretá

Prišli o Spengler Cup

Z rôznych dôvodov prišli o Spengler Cup dvaja hráči. Mladý útočník HPK Filip Krivošík bude reprezentovať Slovensko na MSJ, takže na dvoch miestach naraz byť nemôže.

Obranca Hradcu Mislav Rosandič zas pred nejakým časom odišiel na dvojmesačné hosťovanie do HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články