Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z HK Orange 20 nevedie cesta len do seniorského hokeja, ale aj späť

TRENČÍN - Sebastián Šmida bol v tejto sezóne súčasťou tímu HK Orange 20, ale do nominácie, ktorá letí priamo do dejiska MSJ, Buffala, sa nakoniec nedostal.
Zdroj: 26732
Zdieľajte:

19-ročný center sa preto okamžite vrátil do rodného mesta, kde zatiaľ odohral dva zápasy za juniorský tím HK 36 Skalica: "Prišiel som do Skalice, lebo som to sľúbil, že prídem pomôcť juniorke. Za A-tím hrať nemôžem, lebo chcem ísť ďalší rok na univerzitu do Ameriky a pôsobiť v NCAA," povedal v rozhovore.

Prečítajte si aj

Slovenský reprezentant porušil životosprávu, v Nórsku skončil

Všetko teda podriaďuje prísnym pravidlám, pretože tie v spomínanej NCAA hovoria, že hráč nikdy pred tým, ako vstúpi do tejto súťaže, nesmie nastúpiť za profesionálny mužský alebo profesionálny juniorský tím, byť zastupovaný agentom, podpísať profesionálnu zmluvu či prijať finančnú odmenu za svoju hru.

Prečítajte si aj

Slovensko v Nórsku proti Rusom viedlo, súperovi nakoniec podľahlo

"Premýšľal som, že by nebolo zlé hrať nejaké zápasy naviac aj niekde inde, aby som nevypadol z tempa," pokračoval Šmida, ktorý sa dohodol na spolupráci s tímom Trenčín Gladiators, účastníkom univerzitnej súťaže EUHL: "Hra ma pomerne prekvapila, nie je to vôbec zlá úroveň. Výborne bolo o mňa postarané vo všetkých smeroch. Hneď ako som prišiel, som dostal prilbu a všetko, čo som potreboval. Dokonca mi ponúkali aj hokejku, ale s tým zatiaľ nemám problém. Je tam výborný kolektív, organizácia, tréneri či manažéri. Som rád, že môžem za Gladiátorov hrať a užívať si čas s dobrými ľuďmi. Chalani majú chuť po víťazstve a aj pre mňa to to bol dobrý zážitok hrať v Trenčíne a vyhrať, lebo tam sa často nevyhráva," hodnotil kvalitu súťaže. Pri premiére získal dva body za asistencie.

Sebastian Šmida počas juniorskej kariéry dlho hrával za Kometu Brno, rok strávil vo fínskom mužstve KooKoo a okrem projektov Slovenska do 18 aj 20 rokov pôsobil aj v rodnej Skalici a Hodoníne. Zahral si na MS U18 v roku 2016.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články