Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sedlák považuje Spengler Cup za jeden z vrcholov, s Vítkovicami takmer prekvapil

BANSKÁ BYSTRICA/DAVOS - 26-ročný obranca Adam Sedlák, momentálne v službách HC ´05 iClinic Banská Bystrica, sa Spengler Cupu zúčastnil v roku 2011. S Vítkovicami prenikol až do semifinále.
Sedlák Banská Bystrica.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na svoju jedinú účasť na turnaji vo švajčiarskom Davose si rodák z Ostravy spomína veľmi dobre: "Spengler Cup je sám o sebe veľmi prestížny turnaj. Vnímal som to tak, že mám možnosť zahrať si proti top tímom, respektíve vybraným mužstvám, ktoré majú veľkú kvalitu," prezradil pre hokejovysvet.sk.

"Zápasy boli veľmi náročné, nakoľko mali vysoké nasadenie. Každý chcel uhrať víťazstvo. Nik nehľadel na to, proti komu hrá," vracal sa v spomienkach Sedlák, ktorý na cestu Vítkovíc až pred brány finále nezabudol: "Spomínam si, že sa nám to tam podarilo, došli sme do semifinále. Vzápätí sme dostali pozvánku na Spengler Cup znova, pretože sme sa dobre umiestnili," rozprával.

Prečítajte si aj

Ovečkina a spol. čaká neobľúbený súper: Sleduj NAŽIVO veľký šláger NHL!

Český tím však paradoxne na turnaji v roku 2011 vyhral jediný zápas. Nakoľko zo skupiny postupovali všetci, tak dve prehry, s Kanadou a Davosom, akt prechodu do ďalšej fázy neovplyvnili. Vo štvrťfinále prišlo jednoznačné víťazstvo nad Klotenom 5:1, ale v top štvorke sa zrodila tretia porážka, druhá proti neskoršiemu domácemu účastníkovi, Davosu.

"Nijako špeciálne sme sa na turnaj nepripravovali. Iba sme rozoberali taktiku a rôzne herné plány. V podstate sa na to špeciálne ani pripraviť nedá," myslí si obranca, ktorý pôsobil aj v zámorí, Francúzsku, Dánsku alebo Taliansku.

Sedlák si turnaj užíval aj napriek tomu, že zápasy išli v rýchlom slede a za päť dní ich odohral až štyri: "Je to veľmi náročné, ale tá eufória človeka pohltí a dá mu dostatočnú energiu, aby si ten turnaj aj užil a nabral skúsenosti," prezrádza.

Prečítajte si aj

Blíži sa Spengler Cup: S nami neprídete o nič dôležité!

Nebolo to však len o hokeji. V čas vianočný bol Davos plný ľudí a mesto dýchalo sviatočnom náladou: "Atmosféra bola veľmi dobrá, pretože to bolo medzi vianočnými sviatkami. Krajina tam je fakt úžasná," chválil držiteľ dvoch majstrovských titulov. Okrem slovenského má jeden i z Dánska.

Spoločne s tímom mali chvíľu času prejsť si celé okolie, čo veľmi radi využili: "Mali sme jeden voľný deň, tak sme ako celý tím išli do hôr na kávu. Potom sme mali možnosť požičať si sane a zísť horu zhora dole, čo bolo veľmi zábavné. Prešli sme si ešte mesto, ale viac toho času nebolo," nechal sa počuť jeden z dvojice Čechov v súčasnom kádri HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

Prečítajte si aj

Jarome Iginla sa vráti do zápasového diania, v drese Kanady

"Spengler Cup bol pre mňa jeden z najpamätnejších turnajov, plus ešte keď som si mohol zahrať za Ottawu Senators. To sú dva momenty, ktoré považujem za najkvalitnejšie v mojej hokejovej kariére," dodáva Adam Sedlák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články