Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 NHL hráčov, ktorí budúcu sezónu zmenia farby

V dnešnej rubrike TOP sa spoločne pozrieme na (nie úplne) päticu hráčov pôsobiacich v zámorí, ktorí by sezónu 2018/19 mohli zahájiť vo farbách iného celku.
Zdroj: 26404
Zdieľajte:

Zdeno Chára

Historicky najvyššiemu mužovi, aký kedy brázdil ľadové plochy National Hockey League v lete budúceho roka končí štvorročný kontrakt so zamestnávateľom z Bostonu, ktorému prepožičiaval svoje schopnosti dlhých 12 rokov. Prvý slovenský kapitán, ktorý nad hlavu zdvihol vytúžený Stanleyho pohár oslávil v marci okrúhle 40tiny – vek, ktorý sa nemilo odrazil aj na jeho štatistikách. Práve to naštartovalo vlnu kritiky a kuloármi rezonovali indície týkajúce sa Chárovho návratu na rodný, európsky kontinent a pôsobenie v tamojších ligách. Rodák z Trenčína sa však nevzdáva a neprajníkom dokazuje, že ešte vonkoncom nepovedal posledné slovo. Aj naďalej je hráčom, ktorý na ľade trávi obrovské množstvo času, odrábajúc svoju prácu v najťažších, kľúčových momentoch zápasu. Od začiatku prebiehajúcej sezóny navyše tvorí duo s o 20 rokov mladším nováčikom Brandonom Carlom, s ktorým, aj napriek vekovému rozdielu, nijako nezaostáva. Chára sa v lete sám vyjadril, že pôsobenie v Bostone je to, v čom chce aj naďalej pokračovať. V júli roku 2018 uvidíme, či sa prianie tohto srdciara stane skutočnosťou.

Prečítajte si aj

Bokroš už má v hlave predbežnú nomináciu na MSJ, z projektu pôjde do Buffala osemnásť hráčov

Jaromír Jágr

Tesne pred zahájením sezóny 2017/18 boli všetci fanúšikovia (a pravdepodobne aj samotný Jágr) zmierený s tým, že nestarnúca superhviezda strávi nasledujúci hokejový rok v Európe. Tento scenár sa však nenaplnil a 45-ročného rodáka z Kladna si na rok upísali kanadskí Calgary Flames. Pôsobení v poradí 9. NHL tíme, no prvom pod znakom javorového listu má pre historicky druhého najproduktívnejšieho hráča tejto ligy špeciálnu príchuť: ,,Chcem získať skúsenosti, aby si mohol jedného dňa povedať, že som hral aj za kanadský tím. Preto som tu.“ Jeho slabšie výkony a hromadiace sa zranenia mu zabránili zúčastniť sa niekoľkých stretnutí a v súčasnej dobe taktiež nenastupuje na stretnutia pravidelne. Je teda možné, že jeho želanie ukončiť aktívnu kariéru po dovŕšení jubilejnej 50tky prehodnotí. Dokonca sa nechal počuť, že prebiehajúca sezóna bude jeho poslednou v rámci aktívnej kariéry. Ak sa tak naozaj stane, jednej z najobdivuhodnejších epoch hokejovej histórie bude koniec. Starneme.

Jaroslav Halák

Jaroslav Halák to v posledných rokoch nemal ,,na ružiach ustlané“. Svoje kvality v minulosti potvrdil na reprezentačnej, aj klubovej úrovni, no v minuloročnej sezóne musel začať, takpovediac, od nuly. Na prelome roku 2016/2017 ho vedenie New York Islanders pridelilo Bridgeport Sound Tigers hrajúcim v nižšej American Hockey Leaguge, bránu ktorých chránil počas 27 zápasov. Pred koncom minulej sezóny bol však opäť povolaný do prednej línie Islanders a v súčasnom ročníku si drží solídne výkony. Netreba však zabúdať na nie vydarený úvod, ktorý mu mohol skomplikovať post jednotky, ktorý momentálne zastáva. Na našom zozname sa ocitol z jediného dôvodu – jeho kontrakt taktiež vyprší v lete 2018. My však pevne veríme, že jeho výkony sa budú aj naďalej zlepšovať a rodák z Bratislavy všetkým ukáže, že ešte nepovedal posledné slovo. Či už to bude vo farbách Islanders, alebo niekoho iného.

John Tavares

Halákov spoluhráč a ďalší a v poradí druhý kapitán nášho zoznamu – John Tavares, už od konca minulej sezóny dodáva novinárom slušné množstvo materiálu pre ich články (v konečnom dôsledku sa medzi nich radíme aj my). Dohady a domnienky o prestupe draftových jednotiek, kvalitou tak rezonujúcich ako práve prvá voľba Islanders z roku 2009, sú predsa vždy témou dňa. Víťaza olympijskej medaile z posledných ZOH v Soči sme do zoznamu nezahrnuli pre to, že by sa ho jeho súčasný zamestnávateľ snažil zbaviť, veď Kanaďan si tento rok drží štatistiku jedného gólu na zápas. Práve naopak. Mnoho kritikov a odborníkov ,,z fachu“ sa nehanbí prehlásiť, že Tavares je na New York Islanders jednoducho moc dobrý – hráč jeho kvalít by mal hrať v tíme, ktorý má väčšie šance na zisk Stanley Cupu. Samotný kapitán sa však nechal počuť, že aj po vypršaní jeho 6-ročného kontraktu (budúci rok) sa nebráni podpísaniu ďalšej zmluvy. Tavares má ešte more času na prehodnocovanie postojov a hodnôt a my sme zvedaví, pre čo sa nakoniec rozhodne.

Daniel a Henrik Sedinovci

Ikonické dvojčatá, ktoré reprezentujú farby Vancouverských Canucs už dlhých 17 rokov, vstúpili túto sezónu do svojho finálneho roku ich zmlúv. V septembri oslávili 37. narodeniny a pre mnohých hráčov (pokiaľ náhodou nie sú Jaromír Jágr) je už dosiahnutie tohto veku obdobím, kedy rozmýšľajú o zavesení korčúľ na klinec. Ani švédskemu duu sa už nedarí tak, ako v minulosti a od roku 2011, kedy s Canucks bojovali vo finále play-off o Stanley Cup, sa ani ich tímu nepodarilo výraznejšie zamútiť vody amerického hokeja. Nie je však veľmi pravdepodobné, že zmena klubu po vypršaní kontraktu, bude iniciatívou samotných hráčov. Ich životy a rovnako aj životy ich rodín sú hlboko zakorenené v meste, ktoré ich pred 17 rokmi prijalo za svojich a samotní hokejisti vyhlasujú, že svoju kariéru chcú ukončiť vo farbách Canucks. Či už to bude o niekoľko rokov, alebo na konci prebiehajúceho ročníka, ukáže čas.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/bleacherreport.com

Diskusia

Podobné články