Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Cehlárik po premiérovom góle v NHL: Čoho sa najviac obával?

NEW YORK - Slovenský hokejista Peter Cehlárik strelil v nočnom zápase svoj premiérový gól v zámorskej NHL.
Zdroj: 26219
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Peter Cehlárik strelil v nočnom zápase svoj premiérový gól v zámorskej NHL. Dvadsaťdvaročný krídelník Bostonu Bruins sa presadil v 7. minúte víťazného stretnutia na ľade San Jose Sharks 3:1.

Prečítajte si aj

VIDEO Cehlárik si otvoril gólový účet v NHL, Pánik sa tešil z výhry nad obhajcom

Cehlárik využil peknú akciu spoluhráča Jakea DeBruska, ktorý sa preštrikoval až pred brankára, a dorazil jeho neúspešnú strelu. Zakončil tak rýchly brejk "medveďov" a vyrovnal na 1:1. Na potvrdenie gólu si 22-ročný hokejista musel chvíľu počkať, pretože tréner Sharks Peter DeBoer požiadal rozhodcov o preskúmanie situácie na videu. DeBrusk totiž po svojom zakončení vrazil do brankára Aarona Della ešte predtým, ako Cehlárik skóroval. Rozhodcovia však gól uznali, pretože DeBruska postrčil do vlastného brankára Joakim Ryan. "Áno, obával som sa, že by gól nemusel platiť, ale dopadlo to dobre a som šťastný," povedal Cehlárik pre denník Boston Herald.

Cehlárik odohral v zápase dokopy 13:49 minút, pripísal si aj jednu "plusku", strelu na bránku a jeden hit. V profiligovej kariére má na konte v 14 dueloch gól a dve asistencie. Jeho krajan a spoluhráč Zdeno Chára strávil na ľade takmer 27 minút a zaznamenal tri strely, dve trestné minúty a jednu "plusku". V bránke Bruins žiaril Anton Chudobin, ktorý chytil 36 striel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články