Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Demitrovská "tridsaťosmička" bola pre Asselina záhadou, nosí ju však celý život

BANSKÁ BYSTRICA - Najnovší prírastok do tímu HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Guillaume Asselin - má za sebou dva zápasy.
Zdroj: 26199
Zdieľajte:

Debutoval ešte pred reprezentačnou prestávkou v stretnutí proti Nitre, druhýkrát sa predstavil taktiež doma, so Žilinou. Doposiaľ má na konte dve asistencie a tím dve víťazstvá na nulu, takže lepší štart si ani nemohol priať: "Ako tím sme hrali veľmi dobre v oboch stretnutiach. Dokázali sme dvakrát udržať nulu. Čo sa týka mojej formácie, v prvom zápase sme dali dva góly, proti Žiline sme si tiež vytvorili šance, ale nedokázali sme sa presadiť. Trafili sme tam konštrukciu brány, ja som dokonca minul prázdnu bránu," rozhovoril sa 25-ročný rodák z Quebecu, s Joshom Brittainom a Ericom Faillem člen čisto "kanadskej formácie".

Prečítajte si aj

V Banskej Bystrice je záujem o príchod posíl do obrany, zmluvy predĺžila dvojica opôr

V poslednom ligovom kole sa Asselin počas presilových hier zasunul na pozíciu obrancu. Táto pozícia mu podľa vlastných slov vyhovuje: "Hral som prakticky ako obranca, začínal som na modrej čiare, ale menil som si pozície so spoluhráčmi. V tejto roli sa cítim dosť dobre, páči sa mi," prezradil pre hokejovysvet.sk.

Okrem toho zaujal aj novým číslom. Pri debute s Nitrou mal na chrbte cifru 80, ale to bolo iba prechodné riešenie. Od stretnutia s "vlkmi" ho budeme môcť sledovať s tridsaťosmičkou: "Asi od štrnástich rokov nosím toto číslo vždy, keď je to možné. Zatiaľ ide so mnou prakticky celý život, takže preto som si ho vybral aj v Banskej Bystrici," vysvetlil Asselin, no spojitosť s legendárnou slovenskou 38 mu známa nebola.

"Nosil ju Marián Gáborík?" - pýtal sa neisto na otázku, ktorý Slovák toto číslo preslávil. Po našej prezradení odpovede však presne vedel, o koho ide: "Nevedel som o tom, ale pokúsim sa hrať s týmto číslom tu na Slovensku čo najlepšie. Viem, že Pavol Demitra bol veľmi dobrý hráč. Nepamätám si, že nosil toto číslo, ale viem, že niekoľkokrát som videl zápasy NHL, v ktorých hral," zhrnul sympatický Kanaďan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články