Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO VIETE, ŽE? Kuriozita, ktorá vojde do histórie: V derby nechýbala bitka, či útočník v bráne

BANSKÁ BYSTRICA - Vítame Vás v novej rubrike VIETE, ŽE ...! Postupne Vám budeme prinášať zaujímavosti a rekordy z našej Tipsport ligy. Tak čo, kto z vás si pamätá na túto bitku?
Zdroj: 25968
Zdieľajte:

V roku 2012 sa v zápase Banská Bystrica – Poprad udialo niečo, čo si história našej extraligy veru nepamätá.

Mal to byť taký normálny extraligový zápas. V 16. kole na seba narazili v 'rohatom derby' baranov a kamzíkov Banská Bystrica a Poprad (3:4), mužstvá zo spodku tabuľky, a až do úvodného gólu hostí v 22. min sa nič vzrušujúce na ľade nedialo. Korčuľovalo sa hore dolu, kombinačných akcií sa rodilo pramálo, občas sa v hľadisku nudilo. Až zostrelením brankára Slipčenka, keď mu bomba od Hvilu trafila masku, nastal obrat. Hlavný rozhodca Štefík situáciu ohodnotil ako regulárnu, gól Vandasa do prázdnej bránky uznal, aj keď Slipčenko bez náznaku pohybu ležal na ľade, a odvtedy adrenalín hustol, až ako gejzír v závere vytryskol.

Prečítajte si aj

Zarobiť 51 tisíc na jedinom zápase? Tento borec to dokázal!

Presne 66 sekúnd pred koncom sa pobili hráči, aj obaja brankári, na jasnú výzvu Slipčenka, ktorý prekorčuľoval až k Sidorovi. Počas sumarizácie dvojminútových trestov i tých so skratkou DKZ uplynulo vyše 20 minút a vynútenú prestávku rozšírila aj lehota, aby sa popradský hráč Samuel Takáč mohol obliesť do brankárskeho výstroja. Zrodila sa kuriozita, ktorá vojde do histórie. Prvého gólmana Nikkiläho odviezli ešte predtým do nemocnice po narazení od Lampera. Už vtedy, v 43. min, sa strhla bitka medzi Lamperom a 'pomstitelom' Jáchymom. Náhradný gólman Sidor sa pobral predčasne do šatne za hrubosť spolu so Slipčenkom, a tak sa do bránky 66 sekúnd pred koncom postavil Takáč. Pustil len jeden gól a 'kamzíci' doskákali do víťazného konca po rozvášnenom priebehu.

ZAUJÍMAVOSŤ

Otázka pre Samuela Takáča: Ako ste vnímali poslednú minútu súboja v Banskej Bystrici?

„(s úsmevom) Bola to určite moja najdlhšia minúta v živote, nikdy by som nepovedal, že 66 sekúnd je takých dlhých. Prial som si čo najskorší koniec a chcel som len, aby na mňa išlo čo najmenej striel. Bolo to veľmi náročné.“

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejportal.net

Diskusia

Podobné články