Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 obrancov, ktorí majú štatút voľných hráčov

BRATISLAVA - Aké známe mená ukrýva trh s voľnými hráčmi?
Zdroj: 26552
Zdieľajte:

Fjodor Tjutin

Rodák z ruského Ižvesku prišiel do zámoria v roku 2003 a odvety sa až na dve malé výnimky domov nevrátil. Kariéru za "veľkou mlákou" začal na farme New Yorku Rangers, v ktorého drese aj debutoval v NHL. V roku 2008 odišiel do Columbusu Blue Jackets. Vydržal tam osem rokov, až pred minulou sezónou si to namieril do Colorada Avalanche. To však po minulej sezóne s 34-ročným zadákom prestalo počítať. Na konte má cez deväťsto stretnutí v najlepšej ligy sveta a na medzinárodnom poli zas jedno zlato zo seniorských MS, jedno zo šampionátu do 18 rokov a dvakrát triumfoval na MSJ.

Prečítajte si aj

ONLINE z KHL: HC Torpedo Nižnij Novgorod - HC Slovan Bratislava

Nick Schultz

Ďalší veterán vo výbere. Posledné tri sezóny patril Philadelphii Flyers, ale v minulej, aj vinou zranení, nastúpil len na 28 stretnutí. Tie ale nikdy počas kariéry nemal, pretože vždy odohral, keď nie kompletných 82 zápasov, tak vždy ich počas kompletnej sezóny bolo aspoň 69. Do NHL však Schultza draftovala Minnesota Wild, práve v jej organizácii pôsobil až do sezóny 2011/12, jeden rok mal aj kapitánske céčko. Nastupoval i za Edmonton Oilers a chvíľu za Columbus Blue Jackets. Na konte má dve zlatá z MS. Jeho bratranec Jesse Schultz počas tejto sezóny pôsobil aj na Slovensku, hrával za Nové Zámky.

Prečítajte si aj

Najzaujímavejšie prestupy a špekulácie dňa (4.12.)

Adam Pardy

33-ročný Kanaďan ešte nikdy počas kariéry nepôsobil mimo Severnej Ameriky, ale je dosť možné, že sa to zmení, pretože do NHL už má cestu asi zarúbanú. V minulej sezóne totiž odohral len štyri zápasy za Nashville Predators, väčšinu času pôsobil na farme. Od roku 2008, kedy do najlepšej ligy sveta prvýkrát nakukol v drese Calgary Flames, až do jari 2016, však do AHL putoval iba na 24 zápasov a aj keď počas jedného ročníka odohral najviac šesťdesiat duelov, tak sa v Národnej lige držal. Obliekal aj dresy Dallasu Stars, Winnipegu Jets, Buffala Sabres a Edmontonu Oilers.

Prečítajte si aj

Mladíci z HK Orange 20 strelili v jednom zápase dvanásť gólov a ukončili tohtoročné pôsobenie na Slovensku

Janne Jalasvaara

Rodák z Oulu má už 33 rokov a svoju kariéru rozdelil len medzi dve ligy. Do sezóny 2010/11 pôsobil v rodnom Fínsku. Okrem materského Kärpätu nastupoval aj za Blues a KalPu. Následne sa však presunul do KHL, kde vybojoval dva majstrovské tituly s Dynamom Moskva. V drese tohto klubu nastupoval najdlhšie, hrával taktiež za Dynamo Balašika, HK Soči a v ročníku 2016/17 bol kapitánom Kunlunu Red Star. Odvtedy je bez angažmánu. Jalasvaara niekoľkokrát reprezentoval na seniorskej úrovni, raz sa zúčastnil MS. Z MSJ má dve bronzové medaile.

Prečítajte si aj

Sedlák považuje Spengler Cup za jeden z vrcholov, s Vítkovicami takmer prekvapil

Kirill Koltsov

Jediný hráč v tomto výbere, ktorý v aktuálnej sezóne klub mal, ale pred pár dňami sa dohodol na ukončení zmluvy s Traktorom Čeljabinsk. 34-ročný hokejista, rodák práve zo spomínaného mesta, väčšinu kariéry spojil s Avangardom Omsk, kde hrával sedem sezón a Ufou, tam pôsobil deväť rokov. Vyskúšal si aj pôsobenie v zámorí, ako draftová voľba Vancouveru Canucks to ale dotiahol len do AHL. Rok nastupoval za SKA Petrohrad. Raz vyhral titul v KHL, raz ešte a v najvyššej ruskej lige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články