Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bicek sa vyjadril po turnaji v Třinci

Hokejisti HC Košice obsadili na "oceliarskom" turnaji v Třinci posledné štvrté miesto. Zverenci Antona Tomka postupne podľahli Čerepovcu, Třincu aj Vítkoviciam a na prvú výhru v príprave stále čakajú.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Košičania sa chceli so Steel Cupom rozlúčiť víťazstvom, no zdolaní odchádzali aj po zápase s Vítkovicami. Po stretnutiach s Čerepovcom a Třincom sa Košičania presunuli z třineckej Werk arény do ostravskej ČEZ. Tím slovenského trénera Petra Oremusa bol nad sily Košičanov, ktorých zdolal 4:2. "Bol to tretí zápas v priebehu troch dní. Viedli sme 1:0, oni neskôr vyrovnali a vďaka gólom z presiloviek vyhrali. Na turnaji sme hrali proti trom kvalitným súperom a takéto zápasy potrebujeme hrať v každej príprave, zvlášť pred zápasmi v Lige majstrov. Je v nich väčšia intenzita ako v samotnej lige," uviedol pre TASR útočník Jiří Bicek. Práve on v 13. minúte otvoril skóre, keď využil prihrávku mladíka Kolenu. "Som rád, že mi to tam padlo. Milan mi pekne nahral, ja som si počkal a dal to brankárovi hore pod žŕdku," opísal Bicek svoj zásah.

V ďalšom priebehu zápasu však mali navrch hráči domácich Vítkovíc. Košičania napokon obsadili poslednú štvrtú priečku. Spomedzi prvých troch tímov mal najlepšie skóre domáci Třinec, ktorý sa vďaka tomu stal víťazom turnaja.

Slovenský extraligový majster tak aj po šiestich zápasoch stále čaká na prvé víťazstvo v príprave. Hráči i tréneri však vedia, že naozaj dôležité zápasy ich ešte len čakajú. "Ideme od zápasu k zápasu. Snažíme sa povedať si niečo po každom stretnutí a pripraviť sa na ďalší. Výsledky v prípravných zápasoch nie sú až tak dôležité. Teraz už začína vážnejšia časť sezóny, na ktorú sa tešíme," poznamenal Bicek.

Oceliari sa v stredu presunú do nemeckého Kolína, kde sa v modernej Lanxess aréne stretnú s domácim tímom. Pôjde o prvé vystúpenie oboch tímov v hokejovej Lige majstrov (CHL). Slovenský tím už o dva dni na to odohrá ďalší zápas v CHL v domácej Steel aréne proti fínskemu tímu Kärpät Oulu.

Výsledky HC Košice na Steel Cupe 2014:

HC Košice - Severstaľ Čerepovec 1:3, gól Košíc: Stupka

HC Košice - HC Oceláři Třinec 0:4

HC Košice - HC Vítkovice Steel 2:4, góly Košíc: Bicek, Kolena

Poradie Steel Cupu 2014:

1. Oceláři Třinec 3 6 10:6 +4

2. Severstal Čerepovec 3 6 11:8 +3

3. Vítkovice Steel 3 6 10:9 +1

4. HC KOŠICE 3 0 3:11 -8

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články