Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Poprad sa doma zmohol na jeden gól, Košice rozhodli o výhre v prvom dejstve

POPRAD- Po jednoznačnej prehre na ľade Nových Zámkov si ani dnes nepripisujú "kamzíci" žiaden bodový zápis do tabuľky. Na domácom ľade podľahli Zvolenu 1:4. O výhre Košíc sa v Žiline rozhodlo už v prvej tretine, v ktorej nastrielali "oceliari" všetky tri góly, ktoré im stačili na plný bodový zisk.
Zdroj: 15174
Zdieľajte:

HK Poprad 1:4 HKM Zvolen (1:1, 0:1, 0:2)


Góly: 20. Štrauch (König, Mlynarovič) - 9. Coffman (Obdržálek), 38. Drgoň (Coffman), 56. Ťavoda (Fekiač), 60. Fekiač (Šišovský). Rozhodovali: J. Konc, Stano – Jobbágy, Korba, vylúčení: 5:8, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1193 divákov.


Poprad: Ivanov – Fabian, Jáchym, Davydov, König, McDowell, Šterbák, Zadražil – Lichanec, Heizer, Bondra – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Martančík, Paločko ml., Paločko – Ježek, Vartovník, Olejník.
Zvolen: Šimko – Drgoň, Ross, Hraško, Wharton, Ťavoda, Bokroš, Andersons – Coffman, Steén, Obdržálek – Šišovský, Kytnár, Matis – Kelemen, L. Jurík, Török – Dubeň, V. Fekiač, Ďaloga.

Úvodné minúty zápasu veľa vzruchu nepriniesli. Ako prví pohrozili hostia. Počas presilovej hry sa v 6. minúte Coffman preštrikoval až pred Ivanova, jeho strelu však zastavila konštrukcia bránky. Na konci 9. minúty si Coffman svoje sólo zopakoval a dal svoj piaty gól v sezóne. Poľahky totiž obišiel brániaceho Štraucha a Ivanov už proti jeho zakončeniu nemal šancu - 0:1. Zvolenčania mali následne viac z hry a domáci sa na ľade iba hľadali. Päť minút pred koncom 1. tretiny prepadol puk cez stredné pásmo až k Matúšovi Paločkovi, ale sám pred Šimkom netrafil odkrytú časť bránky. Osem sekúnd pred prvým odchodom do šatní Popradčania vyrovnali. Na konci peknej kombinačnej akcie Mlynaroviča s Königom bol Andreas Štrauch.


Na začiatku druhej tretiny hrali hostia svoju druhú presilovú hru v zápase. Po individuálnej akcii Steéna sa síce rozvlnila sieť za Ivanovom, ale rozhodcovia gól neuznali. Aktivitou hýril americký legionár vo zvolenských farbách Coffman, ktorý si s Popradčanmi robil, čo chcel. V polovici stretnutia upútali vzájomnou šarvátkou Ježek s Dubňom. Prevahu mal v nej Čech v službách Popradu. V nasledujúcej početnej výhode domácich sa po chvíli nechal vylúčiť hosťujúci Ross a Popradčania hrali takmer minútu a pol presilovku 5:3. V nej však diváci čakali na gól márne. V 38. minúte Coffman opäť zamotal hlavy "kamzíkov" a z jeho práce ťažil Drgoň, ktorý pred sebou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:2.

Prečítajte si aj

VIDEO Detva odchádza z Mikuláša s 6 gólovou nádielkou, v Bystrici rozlúčka s kapitánom


Divácky najatraktívnejší hokej hrali tabuľkoví susedia v treťom dejstve, v ktorom sa obe mužstvá predháňali v zahadzovaní gólových šancí. Najprv neplatilo vyrovnanie z hokejky Mlynaroviča pre postavenie v bránkovisku, aby na druhej strane s vypätím všetkých síl nekapituloval pred Coffmanom brankár Popradu Ivanov. Domáci sa pod vplyvom častých vylúčení znovu dostali k početnej výhode o dvoch hráčov. Tentoraz minútovú presilovku hrali o poznanie lepšie, Zvolenčania neinkasovali iba zásluhou obetavej obrany a pozorného Šimka. Lavička hostí si osem a pol minúty pred záverečným klaksónom vzala oddychový čas, aby aspoň na čas prerušila zdrvujúci tlak "kamzíkov". V 56. minúte napriahol od modrej čiary Ťavoda a vďaka dvojnásobnému teču Zvolenčania viedli o dva góly. V samom závere skúsili Popradčania hru bez brankára, počas ktorej pečatil víťazstvo hostí v šesťbodovom zápase do opustenej brány Viktor Fekiač.

MsHK DOXXbet Žilina 2:3 HC Košice (1:3, 0:0, 1:0)


Góly: 15. Konečný (J. Jurík, Poulin), 49. J. Jurík (Martindale) – 6. Boltun (Nagy, Šedivý), 12. Jenčík (Hovorka, Kafka), 16. Boltun (Šoltés, Šedivý).

Rozhodovali: Jonák, Goga – Kacej, Krajčík, vylúčení: 5:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 761 divákov


Žilina: Tomek – P. Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, Mich. Roman, Mendrej, Hatala – Handlovský, Klimenta, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – Švec, Ondruš, Rogoň.
Košice: Habal – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Jenčík, Hovorka, Kafka – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Suja, Vrábeľ.

"Vlci" chceli odčiniť zahanbujúcu prehru na ľade lídra z Trenčína a proti klubu svojho bývalého trénera Milana Jančušku sa chceli vytiahnuť. Boli to však Košičania, ktorí skórovali ako prví. Na začiatku 6. minúty zaviedol Nagy puk do útočnej tretiny, od modrej vystrelil Šedivý a Boltun tečoval puk za Tomeka. O päť minút sa situácia zopakovala. Exžilinský kanonier Hovorka našiel od pravého mantinelu na druhej strane Jenčíka a ten strelou do odkrytej časti Tomekovej bránky skóroval. Domáci navyše v rýchlom slede hrali dve oslabenia a do zápasu sa dostávali iba ťažko. V 15. minúte však Poulin iba nahadzoval puk na Habala, ten ho vyrazil pred Konečného a žilinský kapitán ho aj s prispením košického hráča dopravil do siete. O minútu neskôr však Žilinčania opäť inkasovali z hokejky Boltuna, keď Tomek v presilovke iba vyrazil Šoltésovu strelu a Boltun ju dorazil za Tomeka.


V druhej časti hry gól nepadol, hoci šancí najmä v presilovkách mali oba tímy niekoľko. V 23. minúte trafil padajúceho Tomeka Hričina, Habala potom neprekonali Kučkin ani Mikuš a Žilinčania nevyužili niekoľko dobrých šancí na zníženie náskoku Koščanov počas presiloviek.


V úvode tretej tretiny si domáci vytvorili zopár dobrých šancí na skórovanie, ale Habal bol pozorný, rovnako ako na opačnej strane Tomek. V 49. minúte však kanadský center "vlkov" Martindale získal puk, spoza bránky našiel nestráženého Juríka a ten pohotovo znížil na 2:3. "Vlci" zápas ešte zdramatizovali, snažili sa o vyrovnanie, ale Košičania hrali pozorne a nedopúšťali sa faulov, po ktorých by mali Žilinčania výhodu presilovky. "Vlci" sa nedostali ani k hre bez brankára, Tomek vykorčuľoval na striedačku až desať sekúnd pred koncom. To už bolo neskoro na to, aby domáci vyrovnali. Košičania tak pod Dubňom triumfovali 3:2.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články