Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Detva odchádza z Mikuláša s 6 gólovou nádielkou, v Bystrici rozlúčka s kapitánom

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ- Pred chabou atmosférou sa liptákom podarilo s rozdielom triedy pochovať nádej na prvú výhru Detvy. Tá získala v 14. kolách ligy len bod a výrazne zaostáva ešte aj za mladíkmi z tímu "SR 20".
Zdroj: 24996
Zdieľajte:

MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:2 HC 07 Orin Detva (2:0, 1:0, 3:2)

Góly: 6. Spilar (Uram, Kriška), 13. Števuliak (Spilar, Luža), 40. Kriška (Uram, M. Sukeľ), 41. M. Sukeľ (Kriška), 42. Rapáč (Paukovček), 54. Uram (Tabaček) – 43. Ščurko (Videlka, Milý), 59. Novák (Tibenský, Murček).

Rozhodovali: Orolin, Müllner – Stanzel, Gegáň, vylúčení: 8:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 950 divákov


Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Luža, Nádadi, Suchý, Devečka, Moravčík, Tabaček, Pacalaj – Uram, M. Sukeľ, Kriška – Ru. Huna, Paukovček, Rapáč – Števuliak, Langhammer, Spilar – J. Sukeľ, Piatka, Laco
Detva: Nagy – Kuklev, Gachulinec, Macejko, Mar. Chovan, Jendroľ, Šimon, Fekiač, Surový – Videlka, Ščurko, Milý – Tibenský, Murček, Novák – Halás, Gašpar, Žilka – Abramov, Mat. Chovan, Ondris

Liptáci boli už od úvodu pre hostí nepríjemní súperi. Najskôr to skúšal Huna s Uramom, ale strelecky na Nagya nevyzreli. Domácich poslal do vedenia v 6. minúte Spilar, ktorý sa presadil v početnej výhode. Liptáci boli aj v ďalšom priebehu aktívnejší. V 13. minúte našiel Spilar osamoteného Števuliaka, ktorý sa pred hosťujúcim brankárom nemýlil. V závere mali síce hostia dve dobré šance, ale Milý s Gašparom Košarišťana neprekonali.


Do 2. tretiny vstúpili hostia aktívnejšie. V 24. minúte Videlka v tutovke Košarišťana neprekonal, podobne o dve minúty neskôr zlyhal na mikulášskom brankárovi aj Chovan. V 32. minúte mohol znížiť Novák, proti stál však Košarišťan. Naopak, pár sekúnd pred koncom 2. tretiny poslal Liptákov už do trojgólového vedenia Kriška.


Úvodná trojminútovka 3. tretiny priniesla až tri góly. Najskôr sa individuálne presadil M. Sukeľ, následne o pár sekúnd neskôr po rýchlom protiútoku zvýšil na 5:0 Rapáč. V 43. minúte síce Milého strelu Košarišťan zlikvidoval, ale z následnej dorážky Ščurka prvýkrát v zápase inkasoval. V 53. minúte pohrozil spoza kruhov M. Sukeľ, skóre sa však menilo až o desať sekúnd, keď pred Nagym už poľahky zvýšil na 6:1 Uram. V závere tretiny sa už iba symbolicky podarilo hosťom skóre korigovať – odrazený puk dotlačil za Košarišťana Novák.

HC'05 iClinic B. Bystrica 8:3 HC Mikron N. Zámky (4:1, 2:1, 2:1)


Góly: 3. Češík (Lamper), 11. Surový (Lunter, Gélinas), 11. Lunter (Faille, Surový), 14. Surový (Lunter, Sedlák), 28. Hohmann (Lunter, Mihálik), 33. Surový, 47. Bartánus (Faille, Surový), 48. Bartánus (Hohmann, Bubela) - 4. Špirko (Rajenko, Škoda), 22. Salija (Zbořil), 52. Salija. Rozhodcovia Kalina, Lauff - Gajan, Rojík, vylúčení 2:5, presilovky 3:0, v oslabení 0:0, zmeny: 1. bez Hudeca, 2522 divákov.


HC'05 iClinic B. Bystrica: Lassila - Kubka, Ďatelinka, Sersen, Brejčák, Gélinas, Mihálik, Sedlák - Faille, Surový, Lunter - Lamper, Češík, Belluš - Hohmann, Bubela, Bartánus - Róth, Valent, Andrisík - Hudec
HC Mikron Nové Zámky: Kováč (14. Romančík) - M. Jass, Plašil, Prapavessis, Salijua, Kovačevič, Hruška, Novák, Hain - Škoda, Špirko, Rajenko - Zboríl, Novotný, Cetkovský - Varga, Šimun, K. Jass - Fábry, Dubinin, Lantoši

O predohru zápasu sa postarala dojímavá rozlúčka s Michalom Hudecom. Dlhoročný kapitán "baranov" odohral pod Urpínom päť sezón, tentoraz len jedno striedanie a diváci si jeho profesionálnu kariéru uctili tak, ako sa patrí, s veľkou podobizňou a skandovaným ďakujeme. V 1. tretine nebola núdza o góly, už v 3. min Češík dorazil puk do bránky a aj keď Špirko v 4. min vyrovnal, domáci mali zápas pevne v rukách. Postupne sa strelecky presadili v 11. min Surový, o 40 sekúnd neskôr Lunter a v 14. min opäť Surový, ktorý vyhnal z bránky bezradného Kováča. Kapitánovi domácich Surovému sa zápas mimoriadne vydaril, v 33. min strelil svoj tretí gól po nahodení puku, nešťastnom teči Novotného a na ľade sa objavili na znak úcty aj šiltovky. Hostia pôsobili spočiatku odhodlanie, no postupne z nich vplyvom nepriaznivého stavu elán vyprchával. Iskru nádeje vykresal v 22. min Salija, keď so šťastím a za pomoci obrancu Brejčáka znížil na 4:2. "Baranom" síce úvod druhej tretiny nevyšiel, netrvalo však dlho a opäť roztočili tlak na plné obrátky. Navyše im rozhodca neuznal gól Belluša v 34. min, ktorý si pomohol rukou, pridať ďalší sa žiadalo v 38. min bojovnému Hohmannovi. V úvode tretej tretiny nastrelil hosťujúci Novotný žŕdku, no keď sa v rozpätí 25 sekúnd dvakrát strelecky zaskvel Bartánus, a ten prvý strelil po učebnicovej biliardovej akcii v presilovke, diváci si už pýtali desať. Miernou útechou pre hostí bol gól Saliju od modrej v 52. min.

HK Nitra 3:4 HK Dukla Trenčín pp (1:0, 2:1, 0:2 - 0:1)


Góly: 8. T. Mikúš (Blackwater, H. Ručkay), 33. Csányi (J. Ručkay, Rzavský), 35. Versteeg (Rzavský) – 37. Hlinka (Frühauf, Bulík), 43. M. Hecl (Holenda, Mikula), 45. Hlinka (T. Varga), 63. J. Bezúch (Holenda, Ölvecký)

Rozhodovali: Smetana, Baluška – Šefčík, Nagy, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3033 divákov

Nitra: Lawson – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Korím, Pupák – Kutálek, Krištof, Paulovič – Blackwater, T. Mikúš, H. Ručkay – Rzavský, J. Ručkay, Csányi – Šille, Ondrušek, Štumpf
Trenčín: Valent – Themár, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Trška – J. Bezúch, Ölvecký, Sojčík – T. Varga, Bulík, Hlinka – M. Hecl, Dlouhý, Mikula – D. Hudec, J. Pardavý ml., Gašparovič – J. Švec

Nitrania nastúpili do zápasu so staronovou tvárou na trénerskom poste. Do známeho prostredia sa vrátil český kormidelník Antonín Stavjaňa, pred ktorým stála prvá výzva – líder z Trenčína. Prvá tretina patrila práve domácim, ktorí hrali aktívne a vytvárali si viacero príležitostí. Prvú mali hostia, ale Varga nevedel využiť zaváhanie Mezeia a novic v bráne "corgoňov" Lawson si s jeho pokusom poradil. Zápas mal dobré tempo a prispeli k tomu aj diváci oboch táborov, ktorí mohutne povzbudzovali svoje tímy. Prvý gól padol v 8. minúte, keď Mikúš prekonal hosťujúceho Valenta – 1:0.


Druhú tretinu začali opäť aktívnejšie domáci, ale niekoľko možností na skórovanie zlikvidoval Valent. Dobrú príležitosť na zvýšenie skóre mal v 24. minúte Ondrušek, z dobrej práce Šilleho však nevedel vyťažiť gól. V 29. minúte "okorenil" zápas pästný súboj Mezeia s Bohunickým, za ktorý rozhodcovia citlivo udelili iba dve minúty. V 33. minúte padol druhý gól do brány Trenčína, keď krásnu kombináciu zakončil strelou za bezmocného Valenta nový muž v nitrianskej zostave Karol Csányi – 2:0. O dve minúty bol rozdiel v skóre už trojgólový. Nahodenie Versteega si našlo cestu za Valentov chrbát – 3:0. V 37. minúte vrátil Trenčanov späť do zápasu presilovkovým tečom Hlinka – 3:1.


Do tretej tretiny nastúpili hostia s dvojgólovým mankom, ale veľmi rýchlo ho zmazali. Nitrania si zápas poriadne skomplikovali, keď najskôr v 43. minúte skóroval Hecl a o dve minúty sa po ľavej strane presadil peknou individuálnou akciou Hlinka, ktorý našiel medzeru medzi žŕdkou a Lawsonom – 3:3. V 49. minúte mal veľkú príležitosť vrátiť Nitranom vedenie Krištof, ale Valent Duklu zachránil. Šťastie stálo pri hosťujúcom brankárovi aj v 57. minúte, keď po strele Mikúša zazvonila pravá žŕdka. Po 60 minútach nebol známy víťaz a tak prišlo na rad predĺženie. Domáci mohli rozhodnúť, ale Krištof s Paulovičom nevyužili prečíslenie dvoch na jedného a akciu prekombinovali. Trest prišiel v tretej minúte predĺženia, keď Bezúch pretlačil puk za Lawsona.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články