Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zlé správy: Slovenský hokej prišiel o skúseného trénera!

BRATISLAVA - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) schválil zmeny vo vedení realizačných tímov výberov do 18 a 16 rokov.
Zdroj: 25580
Zdieľajte:

Pri slovenskej "osemnástke" skončili na vlastnú žiadosť tréner Norbert Javorčík i manažér Miroslav Lažo, ktorých nahradili Viliam Čacho a Imrich Antal. Čacho doteraz viedol výber do 16 rokov, pri ktorom ho nahradí Milan Sitár. Čachovými asistentmi pri tíme SR "18" budú Richard Kapuš a Róbert Rehák, brankárov bude mať na starosti Marko Milý a v pozícii manažéra bude Imrich Antal. Antalovými asistentmi pri "šestnástke" budú Michal Hudec a Marek Žila, tréner brankárov bude Roman Mega a manažér Vladimír Baláž. Informoval o tom SZĽH na oficiálnom webe.

Prečítajte si aj

Odčiní Bystrica prehru so Žilinou na ľade silných Košíc? Vychutnaj si aj ty NAŽIVO šláger našich elitných tímov!

SZĽH zároveň spoločne so skupinou súčasných a bývalých hráčov predstavil projekt rozvoja slovenského hokeja. Skupina okolo bývalého reprezentanta Richarda Pavlikovského pripravila stratégiu pomoci a rozvoja regionálnej štruktúry, súčasťou ktorej je aj vznik komunitných centier, ktoré budú riešiť potreby klubov na regionálnej úrovni. Druhá skupina pripravuje pomoc v oblasti vzdelávania ľudí z hokejového prostredia. Tú vedie fínsky odborník Jukka Tiikkaja, ktorý sa podieľal na reforme fínskeho hokeja. Teraz bude dva roky pracovať na nastavení systému fungovania slovenského hokeja a doplní ho o nové trendy. VV SZĽH tento projekt podporil a zároveň zaviazal prezidenta Martina Kohúta a generálneho sekretára Miroslava Valíčka, aby v činnosti tvorby hokejového hnutia zameraného na vzdelávanie pokračovali a priebežne o ňom informovali.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články