Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slovan dostal päťku, náročnú sériu ukončil na klzisku v Togliatti

TOGLIATTI - Hokejisti Slovana Bratislava nastúpili v stredu v poslednom stretnutí v rámci štvorzápasovej série na klziskách súperov v KHL proti Lade Togliatti.
Zdroj: 25573
Zdieľajte:

Pre tridsaťtriročného Kanaďana Colby Genowaya mal duel špeciálnu príchuť, keďže v drese Lady sa predstavil jeho o tri roky mladší brat, obranca Chay Genoway.

Prvú tutovku si vypracovali hostia už v 2. minúte. Po dobrom forčekingu vybojoval pri zadnom mantineli puk Řepík, prihral ho Boychukovi, ten pred bránku Kašparovi, no český útočník Lazušina neprekonal. Trest prišiel o dve minúty pri vylúčení Bačika. C. Genoway nabil krížnou prihrávkou na vrchol ľavého kruhu Harperovi a ten prepálil všetko - 1:0. Slovan mohol vyrovnať najprv pri šanci Bucheteleho i počas presilovky. V nej mali šance Kašpar, Řepík i Ebert, no najväčšia prišla na druhej strane, keď unikol Mastrjukov a napálil žŕdku. V 12. minúte sa presadil opäť Harper, Mazanec akoby nevedel, ktorou časťou tela chce zasiahnuť - 2:0. Peknú akciu predviedol v 18. minúte Després, po sólo z vlastného pásma však trafil len do žŕdky.

Prečítajte si aj

Odčiní Bystrica prehru so Žilinou na ľade silných Košíc? Vychutnaj si aj ty NAŽIVO šláger našich elitných tímov!


Otvorený hokej pokračoval aj v druhom dejstve. Slovan dostal puk do bránky v jeho úvode, no rozhodcovia gól neuznali pre postavenie Kašpara v bránkovisku. V 30. minúte sa už skóre menilo, ale opäť len v prospech domácich. Slovan pokazil rozohrávku, Zernov prihral Skorochodovi a ten tretíkrát v zápase prekonal Mazanca - 3:0. Naopak, Lazušin mal výborný zápas a maril jednu tutovku hostí za druhou. V 33. minúte mal Boychuk pred sebou už len odkrytú bránku, ale netrafil puk. Neujali sa ani šance v ďalšej presilovke a v závere nepriniesla ovocie ani veľká šanca štvrtej formácie "belasých".
V tretej tretine sa už na ľad nedostali Šerbatov a Bačik. V 44. minúte sa domáci dostali k rýchlemu brejku a Harperovi zabránil v hetriku až Mazanec. Hostí potom nakopla bitka, v ktorej Šťastný jasne zložil Rachimullina a pri následnej hre 4 na 4 znížil na 1:3 po peknom brejku Řepík. Vzápätí mal tutovku Smoleňák. V 50. minúte brankár Mazanec signalizoval problémy, keď mu nechtiac na hlavu spadol Després. Rozhodcovia však hru neprerušili a Zernov zasunul puk do prázdnej bránky. Video ukázalo, že gól platil. Lada pridal ešte gól z hokejky Kapustina a tešila sa z výhry 5:1.

Lada Togliatti - Slovan Bratislava 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Góly: 4. Harper (Ch. Genoway), 12. Harper (Kapustin), 29. Skorochodov (Zernov), 50. Zernov, 53. Kapustin (Kostromitin, Gurkin) - 47. Řepík (Boychuk)

Rozhodovali: Gamalej, Ovčinnikov - Michel, Parikov, vylúčení: 5:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Lada Togliatti: Lazušin – Vorobjov, Ch. Genoway, Djakov, Ježov, Gurkin, Kirillov, Kostromitin – Harper, Kapustin, Filatov – Bočarov, Mastrjukov, Valuiskij – Skorochodov, Zernov, Belousov – Achmetov, Rachimullin, Nesterov

Slovan Bratislava: Mazanec - Ebert, Després, Meszároš, Barker, Voráček, Švarný, Bačík - Buchtele, Hrnka, Šerbatov - Řepík, Boychuck, Kašpar - C. Genoway, Viedenský, Smoleňák - Skalický, Šťastný, Sádecký

video doplníme čoskoro...

KHL - sumáre:
Barys Astana - Admiral Vladivostok 4:3 (1:1, 3:0, 0:2)
Góly: 7. a 39. Dawes, 32. Semjonov, 35. Žajlauov - 8. Wright, 47. Blum, 57. Sabolič

Jugra Chanty-Mansijsk - Amur Chabarovsk 3:2 pp a sn (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0, 1:0)
Góly: 7. Viklund, 37. Iljin, rozh. sam. nájazd Pestuško - 48. Vl. Ušenin, 50. Byvaľcov

Červená hviezda Kchun-lun - Traktor Čeľabinsk 2:3 pp a sn (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 11. Wolski, 14. Ponikarovskij - 9. Rybakov, 28. Kravcov, rozh. sam. nájazd Bailen

Metallurg Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:7 (1:4, 1:2, 0:1)
Góly: 5. Pivcakin, 26. Timkin - 2. Petrov, 4. Scott, 8. Kaprizov, 13. Šalunov, 23. Marčenko, 25. Ničuškin, 47. Nesterov

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články