Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Országh je za neplánovanú pauzu rád, tím sa kryštalizuje k jeho spokojnosti

BANSKÁ BYSTRICA - Piatok trinásteho priniesol iba štyri zápasy Tipsport ligy, pretože duel v Žiline, medzi miestnym MsHK a HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa presunul na najbližší utorok.
Zdroj: 25184
Zdieľajte:

Takáto pauza však zverencom Vladimíra Országha padla vhod, pretože v nohách majú množstvo náročných zápasov. Okrem domácej súťaže nastúpili aj v Lige majstrov proti Tappare Tampere a to hneď dvakrát. Najskôr vo Fínsku a pred dvomi dňami aj doma: "Máme veľmi nabitý kalendár. Potrebujeme si trochu oddýchnuť. Potom zase hráme dva týždne vkuse, sú tam tri zápasy za týždeň. Trochu oddýchneme, potrénujeme a dúfam, že to dotiahneme zdarne až k reprezentačnej prestávke," povedal nám kouč "baranov", ktorý bol s neplánovanou prestávkou spokojný.

Prečítajte si aj

Brittain proti Trenčínu kvôli trestu nenastúpi: Je to prehnané, ale rozhodnutie rešpektujem, hovorí

Zároveň sa vyjadril aj o kanadských hokejistoch, ktorí prišli z ECHL. Hlavne šikovný útočník Eric Faille a ofenzívny obranca Guillaume Gélinas sa zo začiatku sezóny hľadali, no v posledných stretnutiach ukázali pravú tvár: "Sú to hráči, ktorí sú v Európe prvýkrát. My s tým už skúsenosti máme. Vieme, že niektorí hokejisti jednoducho potrebujú čas a podporu," rozprával bývalý skvelý hokejista: "Tí chalani sú možno zvyknutí na iný systém, na rozdielne tempo hry. Viem, že aj v minulosti sme mali dosť problémov hlavne s chalanmi, ktorí hrajú v ECHL, kde sa hrá na tri päťky, takže tí hráči sú zvyknutí na dlhé striedania. Veľakrát sú tam dlho, unavia sa. My chceme hrať opak. Aktívne s krátkymi striedaniami do tridsať sekúnd, aby sa štyri päťky menili. Niektoré európske veci už títo chalani získavajú do krvi," pokračoval Országh.

Prečítajte si aj

Vieme prví: Toto je dôvod odchodu a nové pôsobisko Nathana Robinsona!

Ten taktiež prezradil, že po počiatočnom hľadaní pravej tváre už v klube presne vedia, kto sa dá použiť v akej situácii: "Už sa nám kryštalizuje kto áno, kto nie. S kým môžeme v akých situáciách počítať. Chceme sa zlepšovať od zápasu k zápasu, od tréningu k tréningu. Prispôsobujeme tomu všetko, aby sme znova šli do play-off v čo najlepšej pozícii a tam niečo uhrali," ozrejmil smerodajné ciele banskobystrický kouč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články